Montornès es prepara per a una diada amb la dansa tradicional com a tret identitari

El monòlit de l'Onze de setembre repetirà com a escenari de l'acte institucional a partir de les 11 h

Cultura

Ballada de sardanes durant la Diada del 2018
Ballada de sardanes durant la Diada del 2018 | Ajuntament de Montornès del Vallès

Montornès del Vallès

El pròxim Onze de Setembre Montornès viurà una diada amb la dansa tradicional com un dels elements més característics de la celebració, que comptarà amb les actuacions de l'Esbart Dansaire, la Societat Coral La Lira i la Cobla Foment del Montgrí.

Veïnat, entitats i representants polítics tornaran a reivindicar la importància de la cultura catalana durant la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a Montornès. Com és habitual, l'acte institucional de la celebració tindrà lloc al monòlit de l'Onze de Setembre que hi ha als jardins de l'Ajuntament.

La coral de la Societat La Lira i la cobla Foment del Montgrí donaran el tret de sortida a la jornada de l'Onze de Setembre, a les 11 h, amb la interpretació del Cant de la Senyera per acompanyarà la hissada de la bandera. Tot seguit, l'Esbart Dansaire i la coral de La Lira ballaran i cantaran diverses peces.
Seguidament, per segon any consecutiu, l'Esbart Dansaire de Montornès posarà en escena el Ball de l'Homenatge amb el músic local Dani Garrido a la gralla.

Un cop fetes les ofrenes florals i llegit el manifest a càrrec de l'alcalde, José A. Montero, la coral i la cobla interpretaran l'himne nacional, Els Segadors.

De nou, una ballada de sardanes posarà el punt final a la celebració, amb un repertori que inclourà temes propis del municipi, com El meu Montornès o la sardana de La Remençada. L'autor Jordi Molina va compondre el primer l'any 1997 i Carles Rosat va fer-ne la corresponent adaptació.

Edicions locals