El govern de Montornès vol inaugurar la reforma del teatre municipal a principis d'octubre

Les obres van estar aturades durant més d'un any pels problemes tècnics per executar el primer projecte

Societat

El govern de Montornès vol inaugurar la reforma del teatre municipal a principis d'octubre
El govern de Montornès vol inaugurar la reforma del teatre municipal a principis d'octubre

La posada en marxa del remodelat teatre municipal, un dels projectes emblemàtics del govern de José Antonio Montero, està cada cop més a prop. Les empreses constructores estan acabant els últims serrells de l'obra de l'equipament, que el govern preveu inaugurar a principis d'octubre, tal i com explicava a SomMontornès l'alcalde al juliol.

"La intenció és poder presentar a la ciutadania el teatre amb alguna jornada de portes obertes al setembre", apuntava Montero. Amb tot, el govern té previst fer una gran inauguració amb espectacle a principis del mes d'octubre.

Aquestes obres han suposat una remodelació integral del teatre municipal tant de l’estructura com de l’equipament escènic i la grada retràctil del teatre que permetrà un espai més polivalent. Alhora també s’ha habilitat una nova entrada al teatre amb les obres d’urbanització de l’entorn de l’equipament a la plaça Maragarida Xirgu, que encara aquesta setmana s'estaven duent a terme.

Els treballs del teatre municipal de Montornès han estat unes obres de llarga durada. El 2013 es va fer una primera aprovació de pressupostos de cara a l’any següent per a la remodelació de l’equipament. Problemes estructurals van impossibilitar l'execució del primer projecte d'obres i van estar aturades durant més d'un any. Davant els problemes que es van derivar el consistori va decidir aturar les obres i refer el projecte. El nou plantejament contemplava una sala inferior amb un aforament per a 500 persones i mantenia la remodelació de la sala superior on s’ubicarà l’escenari i una grada retràctil similar a la ja instal·lada a Montbarri.

L'abril de 2018 es van tornar a adjudicar les obres a l'empresa Arcadi Pla SA per un cost d'uns 1,7 milions d'euros. Aquestes es van sumar a les obres d'urbanització de l'entorn del teatre a la plaça Margarida Xirgu i el passatge del Teatre, una reforma que ha actuat sobre més de 1.000 m2.

Edicions locals