Aprovació inicial del projecte d'urbanització i reparcel·lació del Telègraf i Casablanca

A falta de si es presenten al·legacions per part dels veïns afectats, s'aprovaria definitivament per poder licitar cap a finals d'any

Política

Aprovació inicial del projecte d'urbanització i reparcel·lació de Telègraf i Casablanca
Aprovació inicial del projecte d'urbanització i reparcel·lació de Telègraf i Casablanca

Montornès del VallèsFerran Figueras

El projecte d'Urbanització i Reparcel·lació dels barris Telègraf i Casablanca ha obtingut una aprovació inicial. Per la seva aprovació final cal veure encara si hi ha al·legacions per part dels veïns afectats i si no n'hi ha s'aprovaria definitivament. Aquest procés encara pot durar un o dos mesos més.

El projecte d'urbanització expliquen des de l'Ajuntament, "defineix com urbanitzar aquests carrers, a nivell de serveis i de paviment, i el de reparcel·lació, reparteix les càrregues del que costat tot entre els veïns afectats".

L'últim projecte que es va aprovar sobre aquest tema va ser el 2011 però arran de la quantitat d'al·legacions que es van succeir pel preu que tocava pagar als veïns, es va modificar per reduir-los. El 2017 es va aprovar aquesta modificació i l'aprovació recent reflecteix una altra modificació respecte a la del 2017.

Aquestes modificacions han inclòs la mida dels carrers, l'aprofitament d'algunes parcel·les, la reordenació dels equipaments, de zones verdes i de vials per racionalitzar l'espai. Segons l'Ajuntament, "sobretot es va augmentar la capacitat edificatòria d'algunes de les parcel·les més grans i es va reduir l'amplada d'alguns carrers".

D'aquesta manera s'ha pogut reduir gairebé un 7% del pressupost pel barri del Telègraf i d'un 5,7% de Casablanca. "Aquests barris tenen una topografia molt diversa i els carrers donen moltes voltes per servir a poques parcel·les, hi ha molta urbanització per les poques parcel·les a les quals es dóna servei i per això la càrrega urbanística és molt alta", asseguren.

Des de l'Ajuntament es plantegen poder licitar les obres cap a finals d'any i que cap al segon trimestre de l'any que ve ja poder tenir una empresa adjudicatària per començar les obres.

Edicions locals