Avancen les obres del nou Centre Juvenil Sputnik

L'empresa adjudicatària ja ha instal·lat les estructures de l'equipament a la ubicació definitiva al barri de la Bòbila i l'obra està en marxa

Societat

Avancen les obres del nou Centre Juvenil Sputnik
Avancen les obres del nou Centre Juvenil Sputnik | Ferran Figueras

Montornès del Vallès

Les obres del nou Centre Juvenil Sputnik ja s'han començat a desenvolupar durant aquest mes d'agost. L'empresa adjudicatària ja ha iniciat la fase constructiva del nou centre instal·lant les estructures que prèviament havia fabricat els darrers mesos.

Situat al carrer del Molí amb avinguda Icària, l'equipament, de dues plantes, tindrà una superfície construïda de 497,64 m² i un espai exterior. A la planta baixa s'hi ubicarà un Punt Jove amb assessories especialitzades (salut, estudis, laboral, mobilitat), una sala per a les entitats juvenils i un bar amb un escenari que es planteja com un espai de trobada, de difusió i creació artística per a joves a partir de 17 anys.

Pel que fa a la planta primera, hi haurà un espai de trobada per als joves més adolescents, que comptarà amb un projecte educatiu i d'acompanyament per part de professionals especialitzats. També inclourà una aula d'estudi i una altra per fer-hi tallers.

El model constructiu, amb un pressupost de 797.998,99 €, aposta per les anomenades "Passive House", d'edificis amb una alta eficiència energètica. L'empresa adjudicatària de la redacció del projecte i l'execució de les obres és una UTE integrada per Mother Ship 2015, SL i Exnova Rehabilitació i Restauració, SL.


L'Sputnik, nom triat a través d'Instagram

El nou Centre Juvenil, es dirà Sputnik, com el primer satèl·lit artificial posat en òrbita amb èxit l'any 1957. El nom va ser escollit pel mateix jovent de la vila a través d'una consulta a Instragam, on va obtenir 150 vots. La denominació segueix la línia dels equipaments i projectes juvenils desenvolupats a Montornès durant els darrers anys.

El Centre Juvenil de Montornès Nord es diu Satèl·lit, herència del nom Ciudad Satélite que va prendre Montornès Nord durant els anys 60. També el darrer projecte de pressupostos participatius juvenils ha seguit el model i s'ha difós sota el nom Kosmos.

Edicions locals