'P53' la nova novel·la del montornesenc Miquel Ángel Lopezosa es presenta als premis literaris d'Amazon 2019

Aquesta és la tercera novel·la que treu al mercat a través del servei de publicació d'Amazon

Cultura

Lopezosa amb la seva novel·la P53
Lopezosa amb la seva novel·la P53 | Miquel Angel Lopezosa

Montornès del VallèsFerran Figueras

L'escriptor montornesenc Miquel Angel Lopezosa ha presentat la seva nova novel·la als premis literaris d'Amazon 2019. L'obra titulada P53 és un thriller mèdic ambientat a Barcelona on una investigació mèdica contra el càncer destapa una conspiració criminal. P53, fa referència a la molècula que controla l'aparició del càncer.

Els premis literaris d'Amazon 2019 escullen la millor novel·la en llengua espanyola d'entre 5 finalistes. Aquests premis arriben a la seva sisena edició i es poden presentar obres fins al 31 d'agost. L'obra guanyadora a part de la seva publicació a través d'Amazon, es traduirà a l'anglès, l'alemany, el francès o l'italià i rebrà 5.000 dòlars americans. A més, es farà una campanya exhaustiva de màrqueting i promoció a les botigues en línia a nivell espanyol i mundial. Com a colofó, una de les obres finalistes dels diferents concursos en altres idiomes del món, tindrà l'oportunitat de firmar un contracte amb opció de drets i desenvolupament audiovisual amb Amazon Prime Video perquè se'n faci una sèrie o una pel·lícula.

Aquesta és la tercera novel·la que treu al mercat Lopezosa. Les dues primeres formen part d'una trilogia de fantasia èpica titulada les cròniques de Gabriel, el primer volum En búsqueda de la verdad i el segon, Los Hijos de la Luz, la completarà el 2020 La Gran Alianza.

Lopezosa de 50 anys viu a Montornès des de l'any 1995, està casat i té dos fills. Actualment treballa de professor de Formació Professional de l'àmbit sanitari a Montcada i Reixac però l'escriptura s'ha convertit en la seva afició.  "Cada vegada intento professionalitzar-me més, i intento ser el màxim possible de curós i cada vegada publicar amb més qualitat literària", explica.

Publicar a través d'Amazon

Per publicar aquestes novel·les Lopezosa ha utilitzat una forma de publicació independent a través de la plataforma d'Amazon per publicar llibres. Explica sobre aquesta forma de publicació que "tu has de fer tota la feina de maquetació i edició i Amazon la imprimeix i envia sota demanda". A més, també es pot adquirir en format digital.

"Crec que serà el futur aquesta manera de publicar, perquè les editorials tradicionals ja només es fixen amb gent amb públic i no busquen nous fitxatges. Quan hi ha algú que s'està fent famós a través d'Amazon o altres plataformes digitals, les grans editorials ja van a buscar-lo", explica Lopezosa. "Si no fos per Amazon o plataformes similars seria molt difícil publicar de forma independent, les editorials tradicionals ja no aposten mai o és molt estrany que apostin per gent nova", afegeix.

P53 es pot trobar tant en paper com en format digital en aquest enllaç d'Amazon

Edicions locals