La recaptació de la Bicicletada del Besòs, per la lluita contra el càncer

El Consorci Besòs Tordera dóna 8.500 euros a la Fundació Oncovallès i a l'Hospital Sant Joan de Déu

Societat

Els representants de les dues entitats han rebut 4.250 euros cadascuna
Els representants de les dues entitats han rebut 4.250 euros cadascuna

El Consorci Besòs Tordera ha lliurat aquest dimarts la recaptació aconseguida en la 17a Bicicletada del Besòs, celebrada el 30 de juny, a dues entitats dedicades a la lluita contra el càncer.

D’una banda Oncovallès, que ofereix acompanyament als malalts i els seus familiars, i, d’una altra, l’Hospital Sant Joan de Déu, que fa recerca en la lluita contra el càncer infantil. Les dues entitats han rebut 4.250 euros cadascuna.

Joan Vila, president del Consorci Besòs Tordera, va agrair als 357 ciclistes els quilòmetres recorreguts amb l’etiqueta #kmcontraelcàncer i va destacar les donacions de les empreses Grifols, Sorea, Drenatges Urbans del Besòs, Merck, Derypol i Velutex.

Pere Cladellas, president de la Fundació Oncovallès, ha indicat que "per cada malalt que ens arriba hi ha entre 2 i 4 familiars directes que també necessiten suport emocional, i per això oferim serveis de suport emocional amb psicooncòlegs i oferim tallers i activitats per als malalts".

Per la seva banda, Isidre Alastrué, en representació de l’Hospital Sant Joan de Déu, ha explicat que aquest tipus de donacions són les que fan possible tirar endavant les 10 línies de recerca amb 35 tècnics que actualment es tenen en marxa.

“El càncer infantil és imprevisible i aleatori, és un càncer associat al desenvolupament de l’infant i requereix uns tractaments específics”, explicava. Segons les darreres xifres, cada any es diagnostiquen a Espanya 1.200 casos de càncer infantil, dels quals se’n curen el 80%.

Edicions locals