La consellera de Salut visita l'Hospital General de Granollers

Vergés ha visitat les obres d'ampliació de l'UCI i els terrenys on s'aixecarà el centre de radioteràpia

Societat

La reunió del patronat de la Fundació Hospital Asil amb la consellera Vergés
La reunió del patronat de la Fundació Hospital Asil amb la consellera Vergés

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha visitat aquest dijous l'Hospital General de Granollers i s'ha reunit amb l'equip directiu i membres del patronat de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers per conèixer de primera mà la situació actual del centre i els seus reptes de futur.

Després de la reunió, la consellera ha recorregut alguns espais assistencials del centre: el Servei d'Urgències, el Servei de Diagnòstic per la Imatge i el Centre Geriàtric Adolfo Montañá. També ha visitat la Unitat de Cures Intensives (UCI) i les seves obres d'ampliació, que dotaran a l’hospital de 10 llits més dels que compta actualment a més d’una nova zona de control central.

En finalitzar el projecte es disposarà de 20 llits de crítics que atendran els pacients de la comarca amb malalties greus i aquells que necessitin reanimació postquirúrgica amb criteris d’UCI, evitant que s’hagin de derivar a altres hospitals. Les obres tenen un pressupost de 2,5 milions d'euros finançats pel CatSalut i està previst que entrin en funcionament a finals del 2020.

Finalment, Vergés també ha visitat l'espai on s'aixecarà el nou centre de radioteràpia que donarà servei als usuaris del Vallès Oriental, Osona i municipis de l'eix de la C-17. En la construcció i posada en marxa del nou equipament hi intervenen l'Hospital, l'Ajuntament de Granollers i el Consorci Hospital Clínic de Barcelona (HCB), i es preveu implicar-hi altres actors que facin viable econòmicament el projecte. La previsió inicial és que entri en funcionament durant l’any 2021.

Edicions locals