El montornesenc Edgar Blues treu el seu primer EP en solitari

Actualment també és baixista de Demian Band amb qui aviat marxarà de gira per països com Eslovàquia, Alemanya i Suïssa

Cultura

El montornesenc Edgar Blues treu el seu primer EP en solitari
El montornesenc Edgar Blues treu el seu primer EP en solitari | Edgar Blues

Montornès del VallèsFerran Figueras

Als seus 30 anys Edgar Garcia, conegut com a Edgar Blues, arrenca en solitari la seva carrera amb un EP de 5 cançons. Així i tot, com a baixista, ja porta des de 2016 obrint amb les seves cançons tots els concerts de les gires amb Demian Band, banda del seu mestre i mentor Demian Domínguez.

Demian Domínguez, és un reputat guitarrista de blues i rock argentí però resident a Espanya el qual ha estat professor de l'Edgar des dels 19 anys. Després amb el pas del temps, Garcia va començar a col·laborar organitzant les gires del grup, fins que va presentar el seu material en solitari i va començar com a baixista de la Demian Band.

Aquest any, ha decidit treure el seu primer EP Edgar Blues del qual ja es poden veure dos videoclips al YouTube. L'EP ha tingut una molt bona rebuda per part del públic, compta amb cinc versions de temes clàssics de blues i rock; Walkin' Blues, de Son House, As the crow flies, de Tony Joe White, Corrina, de Taj Mahal, Love in vain, de Robert Johnson, i Whole lotta love, de Led Zeppelin.

"Des del principi l'excusa ha estat tocar el que m'agrada, i pujar-me a l'escenari. El que faig m'encanta i he d'intentar que li agradi a la gent", explica Garcia sobre el fet de començar a crear música en solitari.

Garcia valora l'ajuda del Demian per poder treure aquest primer EP. "Crec que és important poder presentar el que estic fent en solitari ja amb públic, no és fàcil sortir i que vagi bé i fins ara a la gent li ha agradat molt", remarca.

Per a Garcia, les referències que l'han inspirat, a part del mateix Demian Domínguez, el qual considera "un dels millors guitarristes del món", són músics com Robert Johnson, Stevie Ray Vaughan o Johnny Winter.

Garcia viu des de fa 6 anys a Canet de Mar però no ha perdut les arrels de Montornès, el municipi que l'ha vist créixer i on passa sovint a veure la família i amics. Ben aviat marxa amb la Demian Band de gira per Eslovàquia, Alemanya i Suïssa per tornar de nou a l'Estat espanyol. En aquests concerts presentarà les seves cançons de blues, "que significa la meva vida, música d'arrel, molt sincera i que crec que mai passarà de moda", subratlla.

Edicions locals