L'Arlequí recupera l'escenari del parc de les Pruneres de Mollet

Es recaptaran diners que es destinaran a l'ONG Pallassos sense fronteres

Cultura

Foto de família dels organitzadors
Foto de família dels organitzadors

Com en edicions anteriors, el Festival Artístic Internacional L'Arlequí –que enguany es celebrarà el 29, 30 i 31 d'agost a Mollet– comptarà amb dues programacions paral·leles: una social i l'altra als carrers i places.

Així ho van anunciar els membres d'Escena Mollet Pau Segalés, director artístic del festival i Mariona Rabassa, dilluns durant la presentació de la 4a edició de L'Arlequí al Casal Cultural, coorganitzador de l'esdeveniment.
Segons va desvelar l'organització, "un total de nou companyies, dues molletanes i set d'internacionals" actuaran de divendres a dissabte a la plaça Prat de la Riba, la plaça de Catalunya, el Jardinet del Casal i, com a novetat d'aquest any, al parc de les Pruneres. "Es recupera un dels espais de les primeres edicions", van explicar. Així mateix, algunes de les companyies convidades actuaran el dijous 28 d'agost a la Unitat terapèutica Els Til·lers i al menjador social de Càritas; divendres a l'Hospital de Mollet, i dissabte a la festa que organitza ADIMO a Ca n'Arimon.

De Xile fins a Bòsnia

Com sempre el festival molletà ofereix un cartell que travessa fronteres. Enguany, en l'apartat internacional actuaran l'artista de circ Yldor Llach; la maga i clown de Jerez de la Frontera, Lola Mento; els mags de l'Argentina i Bosnia, Sasha & Connie; el mim xilè Karcocha; els músics barcelonins, El Pony Pisador, i el faquir madrileny, Fakir Testa.

Pel que fa a la representació molletana al festival, els convidats són el Dr. Bombolles que actuarà conjuntament amb els Castellers de Mollet durant la cercavila de divendres i la formació de percussió Black Clap, que encapçalarà la cercavila de dissabte.

A tot aquest cartell cal sumar el cabaret que la companyia xilena i algeriana Los IndulgenTres durà a terme al restaurant Socarrat, al Calderí, el dijous a les 23 h.

"Com en les edicions anteriors el festival funcionarà amb un sistema de taquilla inversa en el qual els artistes passaran la gorra per rebre les donacions del públic", van explicar des de l'organització. De la mateixa manera, durant l'espectacle de cloenda que tindrà lloc al Jardinet el dissabte a la nit i en què les colles de Morats i Torrats s'encarregaran del sopar i les begudes, es farà un recapte que es destinarà a l'ONG Pallassos sense fronteres. Pau Segalés és integrant de la junta de l'associació solidària, que aquest any compleix 25 anys, i per commemorar aquesta efemèride, la sala d'actes del Casal albergarà una exposició de fotografies sobre l'ONG titulada 25 anys sense fronteres.

Per acabar, i també com a novetat, L'Arlequí s'ha proposat esdevenir un festival 100 per 100 sostenible i per això ha creat un got reutilitzable.

Edicions locals