Volumont, sis anys amb l'objectiu d'ajudar el veïnat de Montornès

L'associació de voluntaris desenvolupa diversos projectes d'ajuda a les persones més necessitades del municipi

Societat

Des de 2013 amb voluntat d'ajudar als veïns i veïnes de Montornès
Des de 2013 amb voluntat d'ajudar als veïns i veïnes de Montornès | Volumont

Montornès del VallèsFerran Figueras

L'Associació Volumont de Montornès rutlla des del 2013 i actualment agrupa un total de 30 voluntaris i voluntàries en diferents projectes socials que es desenvolupen al municipi per ajudar les persones que més ho necessiten.

Volumont compta amb tres projectes fixes durant tot l'any. Un d'aquests és el de repartiment d'aliments frescos a famílies necessitades, un projecte sorgit de l'Ajuntament en què Volumont hi pren part. Un altre dels projectes es desenvolupa a la residència Alzina on, un cop per setmana, un grup de voluntaris i voluntàries s'hi desplaça i passa una estona enraonant i fent companyia els avis i àvies. Finalment, una altra de les iniciatives fixes d'aquesta entitat es desenvolupa durant l'època escolar amb un espai d'acollida a les tardes a l'Escola Marinada, on es fa acompanyament als infants i se'ls ajuda a fer els deures, es juga amb ells, etc.

Precisament, el projecte de repartiment d'aliments va ser l'origen de l'entitat. Elisenda Bru, presidenta de l'associació, explica que la iniciativa va sorgir el 2013 després que l'Ajuntament demanés l'ajuda de voluntaris per desenvolupar el projecte. "Vam fer-ho a títol individual i com va sorgir la necessitat, va sortir després la idea del voluntariat. Vam afegir més projectes, ens vam anar agrupant i vam crear Volumont", explica Bru.

A banda dels projectes fixes, durant l'any també es desenvolupen altres iniciatives. Una d'elles es realitza per Sant Jordi i consisteix en portar una rosa a persones grans que viuen soles o que fan ús del menjador social. Per Nadal, per exemple, s'encarreguen de fer una recollida de joguines per a infants amb el seguiment dels serveis socials municipals i, recentment, també ha fet una sortida amb usuaris del menjador social al Circ Raluy.

Bru subratlla que treballant el voluntariat a Montornès, "et sents part del poble perquè tens contacte directe amb les persones que tenen una necessitat i veus que els pots ajudar. A més, els usuaris estan sempre molt agraïts i et sents satisfet". "És una cosa molt agraïda a nivell humà", remarca la presidenta de Volumont.

Edicions locals