Un any més torna a Montornès el Brava Tour per triar les millor braves del municipi

Dissabte arrenca el concurs que s'organitza des del 2006 per una iniciativa entre amics i que aplega fins a 60 persones

Societat

Un any més torna a Montornès el Brava Tour per triar les millor braves del municipi
Un any més torna a Montornès el Brava Tour per triar les millor braves del municipi | Brava Tour Montornès

Montornès del VallèsFerran Figueras

Aquest dissabte torna a Montornès el Brava Tour, el concurs per triar les millors braves del municipi entre 10 bars diferents. Una iniciativa que cada cop agrupa més gent i que enguany ja ha exhaurit les 60 places disponibles.

Jorge Martínez, un dels organitzadors, explica que l'any passat van arribar a unes 90 persones però que per aquesta edició han decidit reduir-la, "l'any passat va ser massa gent, va agradar molt però al final érem molts i arribar 90 persones de cop a un bar ja era un problema".

L'activitat costa 22 euros i dóna dret a provar els 10 plats de braves de 10 bars diferents de Montornès. Hi ha una puntuació del 0 al 10 en 5 categories diferents: millor salsa, millor patata, millor "tinto de verano", el bar més enrotllat i el millor plat de braves. Aquest darrer és el premi absolut i el guanyador total del concurs.

L'any passat i els darrers tres anys el guanyador va ser el Bar Vertical que aquest cop no participa, però segons explica Martínez, "aquest any hi ha molta competència i l'any passat també va estar molt igualat".

Els bars participants en aquesta edició són el bar Maps, el Tasta'm i beu, La Cantonada, el Petit Tropical, el 28, el Tens gana?, el 47, La Teja de Bronce, el Too Rico i el bar del Centro Andaluz.

La iniciativa es remunta al 2006 quan un grup d'amics, d'entre els quals Martínez, prenien unes braves amb uns amics i van estar discutint sobre quines eren les millor braves de Montornès. Per decidir-ho van organitzar el Brava tour.

Martínez fa una molt bona valoració de les anteriors edicions. "No deixa de ser una bona acció, amb molt bon rotllo, els bars estan contents, ens anem remullant pel camí, és una festa que vam començar 20 amics el 2006 i des d'aleshores no hem parat", afegeix.

A més, aquest any el Brava tour compta amb la participació d'un instagramer barceloní de patates braves que compta amb més de 58 mil seguidors, @bravasbarcelona, que posarà Montornès al mapa de les braves.

Edicions locals