Més de 700 infants omplen els casals d'estiu de Montornès

Enguany se'n fan a l'escola Palau Ametlla, al CEM les Vernedes i organitzats per entitats com el club de bàsquet o el de futbol sala

Societat

Més de 700 infants omplen els casals d'estiu de Montornès
Més de 700 infants omplen els casals d'estiu de Montornès | Ajuntament de Montornès del Vallès

Montornès del Vallès

Amb el mes de juliol han tornat els casals d'estiu a Montornès i actualment més de 700 infants estan gaudint amb les activitats dels casals municipals de lleure i esportius. A més, enguany hi ha tres entitats que també desenvolupen activitats estiuenques: el Club Bàsquet Vila de Montornès, l’AE Futbol Sala Montornès i el Club Triatló Montornès.

Els casals d'estiu del municipi compten amb un equip de 94 persones, entre monitors, vetlladors i especialistes en diversitat funcional. Seguint la línia de l'any passat, l'equip de monitors i monitores ha rebut formació per a la prevenció d’actituds LGTBIfòbiques i masclistes, segons expliquen des de l'Ajuntament.

Un total de 320 infants participen en el Casal de lleure, que es desenvolupa a l'Escola Palau d'Ametlla. El centre d'interès és la Millora del Món i cada infant disposa d'una cantimplora per afavorir la reducció d'ús d'ampolles de plàstic. Per això la imatge gràfica del casal, obra de l'il·lustrador local Eduard Valls, representa un infant amb la seva cantimplora. Entre les novetats, de la programació hi ha la inclusió d'activitats en anglès que es fan un cop a la setmana per a tots els grups d'edat. També s'han dut a terme activitats especials dedicades, per exemple, a les energies renovables, altres amb esperit científic i un taller a càrrec de la Fundació d'Ajuda Oncològica Oncovallès sobre la prevenció del càncer de pell. Les propostes es complementen amb excursions i les indispensables sortides a les piscines d'estiu.

Els casals esportius municipals

Els casals esportius organitzats pel CEM Les Vernedes, per la seva banda, compten amb 408 infants, 11 dels quals amb necessitats especials. Les activitats inclouen propostes lúdiques i pedagògiques, i la pràctica d'esports ben variats, com l'esgrima, el tennis o l'hoquei. Destaquen les activitats inclusives i la pràctica de disciplines en què els infants sense discapacitat també es familiaritzen amb esports adaptats, com el Goalball, un joc per a persones cegues en què han participat infants des de 3r de Primària fins a 2n d'ESO.

Casals d'entitats esportives

Als casals d'estiu municipals, també s'hi afegeixen els de les entitats esportives.  N'hi ha del CB Vila de Montornès, amb una setantena de participants, el del l’AE Futbol Sala Montornès, amb una vintena, i el del Club Triatló Montornès, amb una desena de participants.

L'Esplai Panda per la seva banda organitza les colònies del 21 al 28 de juliol a la casa Mas Suro, al municipi gironí de Sant Gregori .

Edicions locals