El Mulla't per l'Esclerosi de Montornès aplega al voltant de 200 persones durant tot el dia

La jornada va servir també per recollir un total de 290 € que anirà per la Fundació Esclerosi Múltiple per la investigació de la malaltia

Societat

El "Mulla't per l'esclerosi" de Montornès aplega al voltant de 300 persones durant tot el dia
El "Mulla't per l'esclerosi" de Montornès aplega al voltant de 300 persones durant tot el dia | Ferran Figueras

Ferran Figueras

Aquest diumenge les piscines del CEM les Vernedes van acollir un any més el "Mulla't per l'Esclerosi". Durant el matí i fins al migdia al voltant de 200 persones van participar en les activitats que s'hi van dur a terme i es van recaptar un total de 290 € destinats a la Fundació Esclerosi Múltiple que investiga la malaltia.

El Mulla't és l'esdeveniment que arreu del territori català més dona a conèixer la malaltia, també coneguda per la "malaltia de les mil cares", actualment sense cura i que afecta 9.000 persones a Catalunya. Unes 625 piscines de diferents municipis van realitzar a les 12 h el tradicional salt solidari de totes les persones assistents. 

Alhora durant tota la jornada persones a títol individual podien nedar els metres que volguessin al llarg de la piscina. Enguany s'han nedat per la causa un total de 39.000 metres.

Dues montornesenques afectades per la malaltia, la Marisa Sánchez i la Manoli Gallo, van ser presents tot el dia amb una carpa on venien el marxandatge de la fundació i informaven sobre la malaltia que pateixen des de fa 6 i 20 anys, respectivament.

Gallo explicava sobre la malaltia que "es viu i t'ensenya a sobrevalorar les coses i a esforçar-te cada dia". També explica el perquè l'anomenen la malaltia de les mil cares: "Depèn del dia estem molt bé, i depèn com estem regular o malament. El dia pot començar bé i acabar molt malament, travessa moltes fases", relata Gallo.

La montornesenca valora molt una activitat com el Mulla't, ja que "suposa molt suport per part de la gent, i sobretot per a les nostres famílies, el nostre pilar i per les quals ens movem". Per la seva part Marisa Sánchez explica que el dia és cansat però profitós, "si ens pregunten en què consisteix la malaltia ho expliquem, també venem material per la fundació per seguir investigant perquè, a dia d'avui, no té cura encara".

Tant per a Sánchez com per a Gallo és molt important visibilitzar la malaltia perquè sovint se la confon amb d'altres. "La gent ha de ser conscient i  ha de tenir empatia cap a les persones que estan malaltes", afegeixen.

L'acte també va comptar amb la presència de l'alcalde del municipi, José Montero, que va donar el tret de sortida al salt tradicional. Realçant la importància de la presència de la Manoli i la Marisa, Montero explicava que "són persones molt actives" i que una jornada com la del Mulla't és "la millor manera d'apropar-se a la població, sensibilitzar-la i fer-la canviar, conèixer els problemes, apropant-la a la seva quotidianitat". Montero afegia: "Què millor que fer-ho a l'estiu a la piscina, un punt de trobada on la gent pugui conèixer la malaltia i participar de manera solidària. És una bona fórmula que funciona des de molts anys" afegia Montero.

 

Edicions locals