Un estiu a Montornès envoltat de natura, zebres i estruços i aprenent anglès

El casal d'estiu que organitza la Cambridge School a la Masia de Can Sala ja està en ple funcionament

Societat

Un estiu a Montornès envoltat de natura, zebres i estruços i aprenent anglès.
Un estiu a Montornès envoltat de natura, zebres i estruços i aprenent anglès. | Cambridge School

Montornès del VallèsFerran Figueras

Juliol és el mes per excel·lència dels casals d'estiu i a Montornès se'n fa un de ben complet on es suma l'aprenentatge de l'anglès amb l'activitat a la natura envoltada d'animals com conills o cavalls i fins i tot amb estruços i una zebra. Es realitza a la masia de Can Sala.

El valor afegit que té aquest casal, explica la seva directora Núria Rof, és doble, "estem en mig de la natura però en un espai ple d'animals, de grans i exòtics, tenim des de cabres a estruços i una zebra, a més és un casal que integra l'anglès en el quotidià de vacances". Rof forma part de la Cambridge School que durant l'any fan extraescolars a diferents pobles del Vallès.

L'horari varia segons triï la família, es pot anar des de les 8 del matí fins a les 17 de la tarda, però l'horari que més èxit té és el de 9 a 13. El dia es divideix en classes d'anglès on aprenen l'idioma d'una manera lúdica, canten, ballen i fan jocs, l'altra part del dia la dediquen a diferents activitats com jocs d'aigua, jocs de pistes o activitats amb els animals.

Un total de 15 monitors formen l'equip de Can Sala que cada dia fan aprendre i juguen amb infants des dels 3 fins als 12 anys. Actualment aquesta setmana n'hi ha un total de 90 infants. El casal es durà a terme les quatre setmanes de juliol, l'última d'agost i la primera de setembre.

Per la seva part Roser Giribets, propietària de la Masia Can Sala fa 15 anys que realitza casals d'estiu i en fa cinc que són amb Cambridge School. Explica que durant l'any fan diferents sortides d'un dia amb escoles i aporta que tenen un potencial molt fort, "perquè la nostra granja, nucli zoològic, els hi permet als infants veure el que són els animals comuns d'una granja però a més altres espècies que no estan acostumats a veure".

Giribets fa una valoració molt positiva del casal d'estiu amb Cambridge School afirmant que s'ha instaurat a la comarca i que venen infants dels diferents pobles del Vallès. A més recentment també han notat un augment d'infants inscrits de Montornès. Cambdrige School organitza a més d'aquest casal un a Cardedeu.

Edicions locals