L'alcalde José Montero i la regidora socialista Eva Díaz futurs consellers comarcals

El pròxim 19 de juliol es constituirà el Consell Comarcal del Vallès Oriental encara sense saber qui el governarà

Política

L'alcalde José Montero i la regidora socialista Eva Díaz futurs consellers comarcals
L'alcalde José Montero i la regidora socialista Eva Díaz futurs consellers comarcals

Montornès del VallèsFerran Figueras

Dos membres del consistori de Montornès del Vallès passaran a formar part aviat del Consell Comarcal del Vallès Oriental. Per una banda el mateix alcalde del municipi José Montero per En Comú Guanyem i per altra banda Eva Díaz del PSC.

El passat 3 de juliol la Junta Electoral Provincial va proclamar els membres electes i suplents dels consells comarcals de la província de Barcelona. Pel que fa a Montornès ha obtingut dues representacions. José Montero estarà acompanyat per Jordi Manils de Montmeló fent els dos el grup d'En Comú Guanyem al Consell Comarcal i Eva Díaz estarà acompanyada de deu consellers i conselleres més del grup socialista fent un total d'11.

Per Montero serà la segona vegada que ocupi aquest càrrec que ja va ostentar durant el mandat 2007-2011 quan encara no era alcalde i governava el PSC a Montornès. Per aquest nou mandat Montero explica que aquesta vegada la representativitat de Montornès a l'Ajuntament amb vuit regidors és destacada i fent una valoració amb el partit es va decidir apostar per la seva figura.

Montero explica que té "el compromís d'intentar defensar els interessos del nostre municipi". Destaca també alguns temes pels quals s'intentarà treballar com és el cas de polítiques relacionades "amb l'atenció a les persones, amb la cura del territori i models de municipi equilibrats", i alhora subratlla que el Vallès Oriental "és un territori amb dèficits per exemple d'infraestructures de transport".

Per la seva banda, Eva Díaz afronta aquesta etapa per primera vegada, "amb molta il·lusió i moltes ganes", alhora destaca també l'augment de representació del PSC i que "el Consell Comarcal serveixi per així recuperar aquest caràcter d'utilitat cap als Ajuntaments de qualsevol mena i grandària".

La constitució del Consell Comarcal tindrà lloc el pròxim 19 de juliol a les 12 hores a la sala Francesc Tarafa de Granollers. ERC i PSC van empatar a 11 consellers, seguits per Junts per Catalunya amb 6, En Comú Guanyem amb 2, Ciutadans amb 2 i la Coalició Alternativa Municipalista – Amunt amb un conseller. Encara està en dubte qui governarà l'organisme supramunicipal. 

Edicions locals