Una cinquantena de persones es concentren davant de l'Ajuntament de Montornès per rebutjar els darrers casos de violència sexual

La concentració ha estat convocada per diferents col·lectius feministes de tot l'estat arran del judici sobre el cas de violació de Manresa

Societat

Concentració davant de l'Ajuntament de Montornès per rebutjar els darrers casos de violència sexual
Concentració davant de l'Ajuntament de Montornès per rebutjar els darrers casos de violència sexual | Ferran Figueras

Montornès del VallèsFerran Figueras

Aquest dilluns una cinquantena de persones s'han concentrat davant de l'Ajuntament per rebutjar els darrers casos de violència sexual. Ha estat una convocatòria general arreu de l'Estat a les 18 h davant dels Ajuntaments de municipis i ciutats arran del judici que està tenint lloc a Manresa per un cas de violació a una menor de 14 anys.

Amb el lema; "Tienes 15 minutos, no tardes que me toca a mi. Únete contra la jauría", fent referència aquest cas de Manresa, la regidora de Polítiques d'Igualtat Ana Maria Madrona ha llegit un manifest on es rebutjava la justícia patriarcal i mostrava el suport incondicional cap a les víctimes de qualsevol agressió sexual.

Jose Gómez agent d'Igualtat i integrant de la Taula per la Igualtat ha fet una valoració molt positiva de la convocatòria "tenint en compte que s'ha fet amb molt poc marge", i la pluja que ha acompanyat durant bona part de l'acte.

Alhora s'ha mostrat satisfeta també per la repercussió de la sentència de la Manada i afegia però, que "creiem que la justícia ha d'incorporar la visió de gènere i tenir coneixement de què implica tot el que ha suposat la Manada, que no sigui un pas enrere, hem de tenir present que la societat pot dir la seva i dir a les víctimes que estem aquí, que no estan soles".

Des del mes de gener que la Taula per la Igualtat organitza cada 25 de cada mes una concentració davant agressions o violència masclista i amb una temàtica en concret com l'amor romàntic o l'efecte sobre els fills i filles. Ara tenen previst un acte de cloenda i de cara al setembre engegar de nou les concentracions i començar tractant el tema de la violència contra el col·lectiu LGTBI.

Gómez subratlla a més, que "volem aprofitar perquè no només es quedi en una concentració, volem fer reflexionar per intentar canviar molts dels pensaments, mites i situacions que perpetuen aquesta violència".

Edicions locals