La cultura urbana es consolida a Montornès

La segona edició de l'Urban Art Festival aplega força gent amb una tarda de bàsquet, grafitis i música rap

Cultura

La cultura urbana es consolida a Montornès
La cultura urbana es consolida a Montornès | Ferran Figueras

Montornès del VallèsFerran Figueras

Aquest dissabte la plaça del poble de Montornès nord i el centre juvenil Satèl·lit van acollir la segona edició de l'Urban Art Festival amb un gran èxit de participació. Durant tota la tarda es va anar desenvolupant un torneig 3x3 de bàsquet, una demostració de grafitis i una batalla de galls.

 

L'espai de grafiti va ser el primer a arrencar al Satèl·lit i poc després i a l'hora a la plaça del poble es va jugar el torneig 3x3 de bàsquet on es va poder jugar en diferents categories.  Un cop va acabar el torneig va tenir lloc la batalla de galls de nou al centre juvenil. El festival va finalitzar amb el concert del grup Pinan.

Des de la regidoria de Joventut fan una molt bona valoració de l'acte, de fet Sergio Carrillo, regidor de Joventut va voler subratllar l'èxit de la proposta i de tot el projecte Kosmos en general i va assegurar que des de l'Ajuntament se seguirà donant suport i fins i tot ampliant el pressupost de cara a noves propostes, "apostem per l'autogestió dels joves i que les iniciatives continuïn", explicava.

Per la seva part Baharu Dembaga, promotor i un dels organitzadors de l'esdeveniment explicava que la idea d'aquest festival va sorgir, "per donar cabuda dins la nostra societat a la cultura del hip-hop, que es té molt estereotipada i molt estigmatitzada, i sovint s'equipara molt amb delinqüència i drogues". Alhora Dembaga afegia també que amb el pas del temps s'utilitza també per reivindicar-la com a forma de vida. Aquesta cultura engloba moltes arts que s'han vist representades a l'Urban art Festival, com el rap i el grafiti. En aquest cas afegeix Dembaga "se'l considera com a brutícia però és una forma d'art igual que tenim el museu del Prado o el MACBA". Finalment també va fer una valoració molt positiva de l'esdeveniment.

L'Urban Art Festival tenia un pressupost de 3.000 € i va ser un total èxit de participació. Un dels premis que es donaven per vèncer a la batalla de galls era una entrada doble per assistir a la final nacional de batalla de galls que es farà a Barcelona el pròxim cap de setmana i que patrocina la marca Redbull.

Edicions locals