La planta del grup Hartmann a Montornès contribueix a fer créixer l'activitat de l'empresa

L'adquisició de la fàbrica el 2017 ha permès a Hartmann augmentar les vendes i rebre premis de reconeixement com a millor pràctica empresarial

Economia

La planta del grup Hartmann a Montornès contribueix a fer créixer l'activitat de l'empresa
La planta del grup Hartmann a Montornès contribueix a fer créixer l'activitat de l'empresa | Hartmann

Montornès del VallèsFerran Figueras

La marca Hartmann d'incontinència adulta segueix creixent i la planta de Montornès que va adquirir el 2017 n'és una important causa. A més recentment l'empresa ha rebut el guardó a "Millor pràctica empresarial" a càrrec de l'Escola d'Enginyers Industrials de Catalunya per la digitalització en la seva planta de producció de Montornès.

La fàbrica situada a Montornès, que opera amb la marca Lindor, va passar durant el 2018 a ser totalment integrada i consolidada com una marca més del grup Hartmann. Durant el primer any de l'adquisició el grup es va dedicar a crear dins la fàbrica totes les infraestructures necessàries per interconnectar-la dins el teixit industrial del grup Hartmann.

D'aquesta manera segons explica Jordi Guinovart, director general del grup a Espanya, l'adquisicó de la planta de Montornès "va ajudar al creixement i va aportar també moltes sinergies amb el grup Hartmann perquè hi havia molts aspectes de treball que els vam poder començar a implementar a altres plantes del grup". Un dels aspectes que destaca Guinovart és que la planta és puntera en la filosofia de fabricació Lean, "fer el màxim amb el mínim de recursos".

Amb la seva incorporació se suma una planta amb "una excel·lència amb gestió de processos, de persones, de procediments i de productes, de tal forma que té una gran eficiència", remarca Guinovart. Aquesta gestió s'ha incorporat al Grup i ha permès un creixement generalitzat a Espanya i Portugal.

Alhora la planta montornesenca ja va rebre durant l'any passat les primeres inversions d'actualitzacions d'instal·lacions i inversions tecnològiques. Segons explica Guinovart, el mercat de la incontinència adulta es veurà molt afectat en temes de sostenibilitat en salut pública i per tant, "seguir invertint en eficiència de producció és la part essencial en la sostenibilitat del sistema de salut".

"Millor pràctica empresarial"

Recentment el grup Hartmann ha rebut el guardó a la millor pràctica empresarial de mans de l'Escola d'Enginyers Industrials de Catalunya. Aquest premi és degut a la digitalització en la seva planta de producció de Montornès, on ha implantat la fabricació additiva en 3D a la maquinària, per tal de millorar el rendiment i els costos de manteniment.

A més també per aplicar el mètode de fabricació Lean on s'optimitza la productivitat de la neteja diària de les màquines i els canvis de format, eliminant l'ús del paper i reduint el temps de les operacions.

En aquest sentit Jordi Guinovart explicar que el fet de voler vetllar per la sostenibilitat de futur, "totes les plantes industrials i els processos d'innovació han d'anar incorporant les noves tecnologies perquè la millora de l'eficiència sigui també una realitat en l'àmbit industrial", alhora subratlla que el premi, "és la confirmació d'una sèrie de línies de treball focalitzades a millorar l'eficiència i com la fàbrica és capaç d'anar incorporant digitalització i noves tecnologies al servei d'aquesta millora d'eficiència".

Edicions locals