L'Hospital fa formació sobre una nova tècnica d'operació del lligament creuat

El Servei de Traumatologia fa una mitjana de més de 200 artroscòpies de genoll a l'any

Societat

Tractament quirúrgic al genoll
Tractament quirúrgic al genoll | Hospital de Granollers

Dijous i divendres passat, el Servei de Traumatologia de l'Hospital General de Granollers, conjuntament amb la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), va organitzar una Jornada d'Immersió Clínica en reparació artroscòpica de Lligament Creuat Anterior (LCA), en què es va explicar una nova tècnica quirúrgica de fixació femoral del LCA, amb alumnat d'arreu de l'estat.

El programa, adreçat a metges especialistes en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, va combinar l'observació de sis cirurgies dins del quiròfan de l'Hospital amb pràctiques en el Laboratori d’Anatomia Quirúrgica i Funcional de UIC Barcelona, al Campus Sant Cugat.

L'objectiu del curs era conèixer i millorar les tècniques d'artroscòpia de genoll per a la reconstrucció del lligament creuat anterior utilitzant tendons isquio-tibials.

El LCA és el principal estabilitzador de la rotació antero-interna del genoll. El seu trencament és la lesió més freqüent en esports d'impacte i rotacionals (futbol, tenis…), però qualsevol disciplina que impliqui córrer, saltar, pivotar o tenir contacte pot necessitar de la seva reconstrucció. L'Asociación Española de Artroscopia ha recollit més de 19.000 cirurgies de reparació del LCA l'any 2018. El trencament de LCA pot anar associada a una ruptura meniscal i a lesions lligamentoses associades sobretot del lligament lateral intern.

La majoria d'aquestes lesions requereixen tractament quirúrgic, i actualment s'efectuen amb tècniques mínimament invasives. La seva reparació es realitza utilitzant els tendons propis del pacient a través d'artroscòpia. Això beneficia la seva recuperació sense necessitat d'immobilitzar el genoll i poder començar la recuperació l'endemà de la intervenció.

El Servei de Traumatologia de l'Hospital realitza una mitjana de més de 200 artroscòpies de genoll a l'any, de les quals un 25% són reparadores del LCA. Els resultats a llarg termini són de 97% d'absoluta reincorporació a les activitats prèvies a la lesió.

Edicions locals