Les nits de juliol viatgen a l'època romana

Dissabte arriben de nou al jaciment romà Mons Observans les "Nits d'estiu a la romana"

Cultura

Les nits de juliol viatgen a l'època romana
Les nits de juliol viatgen a l'època romana | Ajuntament de Montornès del Vallès

Montmeló, Montornès del Vallès

A partir d'aquest dissabte i durant el mes de juliol tornen les "Nits d'estiu a la romana" al jaciment romà Mons Observans, enguany arriben a la setena edició. El 6 de juliol a les 20 h es dóna el tret de sortida amb el concert "Fills de les muses" a càrrec del baríton Oriol Mallart i la pianista Viviana Salisi.

Aquest certamen va néixer l'any 2013 amb la voluntat d'oferir al públic activitats culturals inspirades en l'època clàssica que complementessin les visites i tallers que s'organitzen regularment al jaciment. La cuina romana, la fotografia nocturna, la novel·la històrica, l'astronomia i la mitologia clàssiques han estat els eixos que any rere any han inspirat el programa de les Nits d'Estiu, que s'han consolidat com una de les fites destacades del calendari estival de les poblacions de Montmeló i Montornès del Vallès i de l'entorn.

El dia 11 de juliol, arribarà l'autora Assumpció Cantalozella amb la proposta literària i històrica presentant la novel·la "El Falcó del comte". Serà a les 19:30 h amb una teatralització d'episodis de la novel·la a càrrec de l'actriu Elena Codó i en finalitzar una tertúlia amb l'autora.

El teatre tindrà el seu torn els dies 12 i 13 de juliol de la mà de la Companyia Frec a Frec i la representació de la comèdia de ciència-ficció Tempus fugit. A partir de les 19:30 h, l'obra planteja el viatge d'un arqueòleg al passat.

La programació es tancarà el 20 de juliol amb el ja tradicional convivium, un sopar degustació de cuina romana acompanyat d'una visita teatralitzada nocturna al jaciment. El sopar anirà a càrrec del Restaurant Can Candelich, amb diversos plats inspirats en el receptari de Marcus Gauius Apicius, un cuiner de l'antiga Roma imperial. A més estarà amenitzat per les explicacions dels arqueòlegs Josep Maria Solies i Juana Huélamo.

Edicions locals