Catifes, foc i activitats coincideixen en un Sant Joan vibrant

Uns 350 metres de catifes es van estendre dissabte a Montornès per la celebració del Corpus

Cultura

Estesa de Catifes de Corpus
Estesa de Catifes de Corpus | Associació de Veïns Montornès Centre

Montornès del Vallès

Montornès ha vibrat un any més amb les festes de Sant Joan. Durant el cap de setmana han tingut lloc diverses activitats i enguany s’ha coincidit amb l’acte de les Catifes de Corpus creades per entitats i veïns del municipi. Una vintena de catifes en uns 350 metres es van estendre als carrers Major i Palau d’Ametlla dissabte a la tarda.

Veïns i veïnes a títol personal i entitats com Nuestra Señora del Carmen, la colla de Geganters, el Ball de Diables i Drac, la Parròquia de Sant Sadurní, l’AMPA Sant Sadurní o l’Associació de Veïns de Montornès Centre com a part organitzativa conjuntament amb la promotora de l’acte Tili Parra han format part de l’estesa de catifes de Corpus.

Des de l’organització han fet una valoració molt positiva, “creiem que hi ha hagut molta participació per part de la gent, ho han gaudit tots molt”, explica Salvador Miralles president de l’Associació de Veïns de Montornès Centre.

També ha explicat que a partir d’aquest any s’ha creat una comissió permanent formada per les diferents entitats participants i la parròquia que seguirà treballant per poder donar continuïtat a la tradició de les catifes.

Festes de Sant Joan

A més enguany l’acte de les catifes ha coincidit amb Sant Joan que van començar el 15 de juny. Divendres van començar els actes centrals amb la inauguració de la tradicional exposició de manualitats al Casal de la Gent Gran Nord i el pregó, enguany dedicat al 30è aniversari de la Colla de Geganters. Després, activitats lúdiques de la mà de l'Esplai Panda, baixada de carretons pel carrer del Vallès, i la plaça del Poble on va tenir lloc l'espectacle de varietats de Rosario Mohedano.

Les hores prèvies a la revetlla van comptar amb el correfoc de la colla infantil del Ball de Diables que va culminar amb l'encesa de la foguera i amb un ball i festa jove.

La diada de Sant Joan, va comptar amb la tradicional paella popular, el festival de danses i, per acabar el dia, un sopar de germanor i l'estrena del "Show stars Montornès Nord", en què el veïnat del barri ha pogut mostrar el seu talent.

Encara formant part del programa de Sant Joan, el diumenge 30 de juny, la plaça del Poble acollirà el Clàssic Historic Day, una concentració de vehicles Renault i motos de fabricació nacional, amb exposició de models exclusius de Derbi.

Edicions locals