Nova promoció de joves que han superat la formació del PTT de Montornès

L'alcalde del municipi ha aprofitat l'acte per recordar a la Generalitat la necessitat d'impulsar iniciatives de formació professional dual

Societat

Acte cloenda del curs 2018-2019 del Pla de Transició al Treball
Acte cloenda del curs 2018-2019 del Pla de Transició al Treball | Ajuntament de Montornès del Vallès

Montornès del Vallès

Un total de 19 joves han rebut aquesta setmana l'acreditació per haver superat la formació del Pla de Transició al Treball (PTT) en les branques d'auxiliar d'hoteleria, cuina i restauració (7 alumnes) i de fabricació mecànica i d'ajust i soldadura (12 alumnes). L'acte de cloenda del curs 2018-2019 es va celebrar a la Masia El Molí.  

Durant el curs l'alumnat ha seguit classes teòriques i ha fet pràctiques en empreses de l'entorn. En el curs d'Auxiliar  d'Hoteleria, Cuina i serveis de Restauració hi ha participat 5 empreses: Casa Juanita de Montcada; Global Lira de Montornès; Código 14 de Mollet; La Grappa de Montornès, iSucarrat de Mollet. En el cas del curs d'Auxiliar de Fabricació mecànica i d’ajust i soldadura, s'ha comptat amb la col·laboració d'11 empreses: Lucta; Cerrajeria y Carpinteria Metálica Godoy; UVITRAILER;  AIRSEC, Montmeló; Tallers Raima, Granollers; Armarios Metálicos Llera;Mecánica PRISMA, Montmeló;Mektrón Vallès, Montmeló; Talleres Autolica, i CSM Vilanova del Vallès;

Cada any l'alumnat també duu a terme pràctiques i creacions que reverteixen en benefici del poble. Aquest curs, alumnes de restauració s'han ocupat de crear i servir el refrigeri de la presentació de la Mitja Marató de Montornès.

Els joves de soldadura, per la seva banda, han fabricat les roses de Sant Jordi que s'han fet arribar a les usuàries de l'espai matern infantil del departament de Serveis Socials.

 

Oportunitat de retornar al sistema educatiu


La formació del PTT s'adreça a joves de 16 anys o més que hagin finalitzat els estudis d’ESO sense obtenir-ne el graduat. Un cop han superat el curs del PTT, poden cercar feina per accedir al mercat laboral, però també tenen la possibilitat de continuar els estudis i accedir a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà. Enguany 2 joves del mòdul d'hoteleria i 6 del de fabricació mecànica han aprovat les proves d'accés CFGM.

 

Esperant la Generalitat

José Montero, alcalde de Montornès, ha aprofitat l'acte per recordar a la Generalitat de Catalunya la necessitat d'impulsar encara més iniciatives de formació professional dual. Ha recordat que tant des de l'Ajuntament com des de la Mancomunitat del Galzeran ja fa tres anys que ho van proposar i encara resten a l'espera. 

En aquesta proposta explica Montero "es demostrava la preferència pel predomini d'un determinat teixit d'indústria que s'orientava a quatre branques de la formació professional".  Montero denuncia que la Generalitat està promocionant l'impuls d'aquesta formació però que a Montornès "no hi ha manera que tot això es concreti", ressaltava. 

 

 

Edicions locals