Definit el nou govern municipal de Montornès pel mandat 2019-2023

Els vuit regidors obtinguts en les darreres eleccions es reparteixen les regidories i es mantenen les sis àrees de govern

Política

Ple de constitució de l'Ajuntament celebrat el 15 de juny
Ple de constitució de l'Ajuntament celebrat el 15 de juny

Montornès del Vallès

El nou govern local ja ha definit el seu organigrama, que manté les sis àrees de govern i presenta poques novetats pel que fa a les regidories respecte l'anterior mandat. Quatre regidors veterans i quatre de nous es repartiran les competències en un equip en què Jordi Delgado, primer tinent d'alcalde, pren un notable paper de coordinació. "És un govern que continua amb el projecte iniciat el 2011 però amb noves energies", explicava Montero.

Pel que fa a les prioritats del nou executiu –format pels vuit regidors de Montornès en Comú–, l'alcalde avançava que es vol donar un impuls al pla de mobilitat del municipi i a les regidories de barri. "Els regidors de barri han de ser el referent per als veïns i un canal de comunicació permanent", considerava Montero. Un altre àmbit que es reforça és el de relacions institucionals, que disposarà d'una regidoria de nova creació homònima, de la qual s'encarregarà el mateix alcalde. "Volem donar més rellevància a les relacions amb l'entorn, siguin empreses o altres institucions", deia Montero, qui afegia que també les àrees socials continuaran sent pal de paller del seu govern.

 

En minoria i amb diàleg

Durant la presentació del nou cartipàs, Montero es refermava en la voluntat de portar endavant el govern en minoria. "No ens plategem ampliar el govern", assegurava. Amb tot, també tornava a obrir la via del diàleg per arribar a acords amb la resta de grups municipals no només per a l'aprovació de temes cabdals com puguin ser els pressupostos o les ordenances municipals. "Volem parlar de tot, posar sobre la taula els programes de tots i, amb un diàleg permanent, anirem concretant els acords", es comprometia. 


Pel que fa a la representació de l'Ajuntament a organismes supramunicipals, Montero descarta que puguin exercir-la membres de l'oposició. "Aquesta representació està vinculada a l'acció de govern i no tindria sentit que hi participés algú de l'oposició", deia. L'excepció seria la Mancomunitat del Galzeran.

 

Cartipàs Municipal

S'han decretat cinc tinences d'alcaldia i membres de la Junta de Govern Local, el primer tinent d'alcalde serà Jordi Delgado Mengual, la segona Maria del Mar Garcia Martos, el tercer Juan José Fernández Martin, el quart Sergio Carrillo Quintanilla i la cinquena i última Natalia Segura Giménez. 

Pel que fe als regidors delegats de les diverses àrees, Jordi Delgado s'encarregarà de l'àrea d'Acció Social, Sergio Carrillo de la de Ciutadania, Natalia Segura de la de Gestió Econòmica, Mar García de la de Territori i Juan José Fernández de la de Seguretat Ciutadana i Convivència. 

Dins de l'Àrea d'Acció social trobem; les regidoria de Serveis Socials i Ciutadania amb Natalia Segura, Gent Gran amb Ana Maria Madrona i  Joventut i Infància amb Sergio Carrillo com a regidor. 

Pel que fa a l'Àrea de Presidència hi ha; Organització i Desenvolupament del Personal de l'Ajuntament amb Juan José Fernández, Mitjans de Comunicació amb Sergio Carrillo, Noves Tecnologies amb Jordi Delgado, Participació Ciutadana amb Mar Garcia i Bon Govern, Planificació i Transparència amb Ana Maria Madrona. 

L'Àrea de Ciutadania compren; la regidoria de Cultura, Festes i Patrimoni amb Mercedes Jiménez, Promoció del municipi amb Mercedes Jiménez també, Esports amb Juan José Fernández i Salut Pública amb Mar Garcia. 

Per una altra banda, en l'Àrea de Territori correspon la regidoria d'Habitatge a Jordi Delgado, Mobilitat a Ana María Madrona, i Obres Públiques, Serveis Municipals i Via Pública que se n'encarregarà Juan José Fernández. 

Per acabar s'han repartit també les regidories dels diferents barris del municipi. Mercedes Jiménez serà la regidora del barri de Montornès Nord, Ana Maria Madrona de Montornès Centre, Juan José Fernández de Can Bosquerons, Can Coll - Manso Can Coll i Vinyes Velles - Manso Calders, l'alcalde José Montero s'encarregarà del barri del Telègraf - Casablanca, Natalia Segura de Can Parera, Jordi Delgado de l'Ametller, Can Xec i Ca l'Espasell - Casc Antic, Sergio Carrillo del barri de La Bòbila i per acabar Mar Garcia del barri del Castell - Can Comas Nou. 

 

 

 

 

Edicions locals