José Montero revalida l’alcaldia de Montornès per tercer cop consecutiu i governarà en minoria

Com han assegurat totes les forces serà un govern de diàleg i de posar en comú tots els temes que vagin sortint

Política

José Montero amb la vara d'alcalde.
José Montero amb la vara d'alcalde. | Ferran Figueras

Montornès del VallèsFerran Figueras

José Montero, de Montornès en Comú, ha estat reelegit com alcalde del municipi pels propers quatre anys. En el ple d'investidura celebrat aquest migdia ha aconseguit revalidar l'Alcaldia sent la força més votada sense cap majoria absoluta a l'oposició. Totes les altres forces han assegurat que serà una legislatura de diàleg i de treball conjunt per millorar el municipi

 

La sala de plens de l'Ajuntament de Montornès estava plena a vessar, fins i tot s'ha pogut seguir també l'acte de constitució en una pantalla ubicada a l'exterior de l'Ajuntament. Entre el públic també s'ha comptat amb la presència de Joan Mena, diputat al congrés per En Comú Podem que ha vingut a donar suport a la presa de possessió de José Montero.

A l'hora de les votacions totes les formacions han presentat candidatura pròpia i ha resultat més votada la de José Montero de Montornès en Comú, revalidant així l'alcaldia i sent aquesta la tercera legislatura consecutiva com alcalde.

Montero en el seu discurs d'investidura ha apel·lat al compromís de "gestionar i dirigir aquest mandant des del diàleg, la voluntat d'acord i la generositat que ens exigeix". En aquest sentit ha insistit en "l'oportunitat col·lectiva" que ha sortit d'aquestes eleccions, i ha remarcat "la responsabilitat d'arribar acords per millorar el nostre poble". Montero ha subratllat que tenen un model de poble que volen que continuï avançant però que caldrà posar en comú les propostes i oferiments dels diferents grups de l'oposició i alhora també la voluntat dels veïns i veïnes de Montornès.

Per la seva part els altres grups municipals amb representació també han manifestat la voluntat de diàleg.

El primer a parlar ha estat Jaume Casanovas de Montornès per la República - Primàries Catalunya on ha explicat la tasca de "controlar i fiscalitzar l'acció de govern" però que també donaran suport amb els temes que permetin la millora del municipi.

Miguel Ángel Alvarado del Partit Popular ha volgut recordar que el poble "necessita que estiguem més units i ara haurem de funcionar tots a una i escoltar-nos per fer coses reals per Montornès".

Ángeles Menchén de Ciutadans ha remarcat que l'oposició és majoria i que "les nostres idees al cap i a la fi són les idees que tots els ciutadans de Montornès volen que es plasmin al seu municipi".

Han seguit les intervencions amb Joffre Giner de Més per Montornès, que ha ressaltat el nou escenari en què es troba el consistori, "més interessant políticament" i que "caldrà parlar, escoltar i sobretot entendre'ns entre totes les forces". S'ha ofert a treballar "incansablement" per fer realitat "tot allò que cal al nostre municipi, des de les fites més importants, com la Residència, fins a qualsevol cosa que per algú pugui ser considerat més trivial però imprescindible o necessari".

Eva Díaz del PSC ha finalitzat el torn d'intervencions destacant que el seu objectiu és "millorar la vida de les persones de Montornès i estar atents i vigilar en aquells projectes que no van on pensem que haurien d'anar com ens agradaria".

Edicions locals