Dissabte tindrà lloc el ple d'investidura a Montornès on tot apunta que José Montero revalidarà l'alcaldia

El PSC ja ha anunciat que presentaran candidatura pròpia amb Eva Díaz al capdavant

Política

Dissabte tindrà lloc el ple d'investidura a Montornès on tot apunta que José Montero revalidarà l'alcaldia
Dissabte tindrà lloc el ple d'investidura a Montornès on tot apunta que José Montero revalidarà l'alcaldia | Ajuntament de Montornès del Vallès

Montornès del Vallès

Aquest dissabte tindrà lloc el ple d'investidura del nou alcalde o alcaldessa de Montornès. Tot apunta que José Montero, l'actual alcalde, revalidarà l'alcaldia i governarà amb minoria amb els vuit regidors obtinguts en les darreres eleccions municipals.

Un cop hagin pres possessió del càrrec tots els regidors i regidores, el president de la Mesa d'Edat proclamarà constituït el consistori municipal 2019-2023 i es farà la tria de l'alcalde o alcaldessa. En aquest moment és recordarà què poden ser candidats tots els caps de llista i es preguntarà si algun dels alcaldables retira la seva candidatura.

La votació és secreta i es fa en una urna on cada regidor escriurà en un paper el nom del candidat, posteriorment els membres de la Mesa d'Edat faran el recompte. Si algun dels candidats obté la majoria absoluta de vots (9 regidors) quedarà proclamat alcalde o alcaldessa. Si no és el cas, es proclamarà alcalde el candidat de la llista més votada del 26 de maig, en aquest cas José Montero de Montornès en Comú.

Per part del PSC Eva Díaz, ha anunciat que presentaran candidatura pròpia, però que entenen que la decisió de la ciutadana de Montornès és que José Montero continuï sent l'alcalde. Díaz explica que "tradicionalment sempre ho hem fet així i entenem que això no destorba que es compleixi el que la ciutadania ha escollit".

En reunions que han mantingut amb Montornès en Comú, Díaz explica que els hi van expressar que presentarien candidatura pròpia i es va parlar de com enfocarien la pròxima legislatura. El PSC va ser la segona força més votada en els darrers comicis i va augmentar un regidor fins als 4 obtinguts.

Ciutadans per la seva part deixarà governar a Montornès en Comú però advertint que "totes les forces de l'oposició juntes són majories". Montornès per la República - Primàries Catalunya assegura que també s'han reunit amb la força guanyadora per ser informats que governarien sols, a hores d'ara la seva postura és no donar suport a la candidatura de Montero.

Pel que fa a Més per Montornès asseguren que tampoc donaran suport a l'actual alcalde però que encara no han pogut mantenir cap reunió amb ells. El PP  ha afirmat que es votaran a ells mateixos i que Montornès en Comú governarà en minoria com ja els hi han manifestat.

Edicions locals