Una vintena d'entitats de Montornès es mostren a la ciutadania

Una jornada que va tenir lloc el diumenge a la plaça Pau Picasso i va servir per conèixer i compartir experiències entre les entitats de la vila

Societat

Mostra d'Entitats
Mostra d'Entitats | Ajuntament de Montornès del Vallès

Montornès del Vallès

Una vintena d'entitats socioculturals i esportives han participat aquest diumenge en la II Mostra d'entitats de Montornès. Durant tot el matí hi ha hagut tallers i activitats programades així com exhibicions, audicions i espais de presentació i d'aquesta manera s'han pogut donar a conèixer a la ciutadania de Montornès. 

Les entitats del poble han estat protagonistes, aquest diumenge, de la II Mostra d'entitats de Montornès, promoguda pel departament municipal de Participació Ciutadana, des de l'esplai Panda, la penya Pere Anton, la Remençada, l'Esbart Dansaire de Montornès o el Ball del Drac i Diables, entre d'altres. A més de les entitats també hi han participats els departaments municipals de Joventut i Cooperació que han transmès als ciutadans i ciutadanes la seva feina. 

Al llarg del matí s'han dut a terme tallers i activitats programades per les entitats així com exhibicions, audicions i espais de presentació. Entre les propostes hi ha hagut l'Espai Fòrum, on s'han presentat iniciatives com el Punt Coop de Montornès per a les entitats i el darrer projecte de cooperació desenvolupat amb l'entitat Bakadaji Help The Gambia.

El col·lectiu "Globus pels Valents" ha ofert un servei de bar per recaptar fons per a la investigació en la lluita contra el càncer infantil de l'Hospital de Sant Joan de Déu. També s'ha pogut fer un tastet del Cafè Montornès de comerç just a la carpa del departament municipal de Cooperació.

Acompanyant les activitats més lúdiques s'ha celebrat la Gran Gimcana de les entitats, un joc obert a la ciutadania amb proves per aprofundir en el coneixement del teixit associatiu del poble. De fet la Gimcana és una de les activitats que més han valorat des de l'organització, ja que permetia apropar millor les persones amb les entitats i aquestes donaven a conèixer el seu projecte.

Tant les entitats com el departament de Participació ciutadana han valorat molt positivament la Mostra, de fet aquest últim explicava que "la clau de l'èxit són les entitats", el departament coordina totes les activitats, però són les entitats qui ho decideixen tot.

Un cop finalitzada aquesta segona Mostra aviat tindrà lloc una reunió entre el departament de Participació Ciutadana i les entitats participants per fer una valoració global de l'acte, proposar millores, etc. Com és una trobada bianual tenen per endavant temps per preparar la pròxima Mostra d'Entitats que ja se celebrarà el 2021.

 

Edicions locals