Temàtiques com medi ambient, solidaritat i valors en la recta final del curs als centres d'ensenyament

Escoles i instituts culminen aquests dies projectes desenvolupats durant el curs

Societat

Obra "La rateta que escombrava l'escaleta?" de l'Institut Marta Mata a l'Espai Cultural Montbarri
Obra "La rateta que escombrava l'escaleta?" de l'Institut Marta Mata a l'Espai Cultural Montbarri | Ajuntament de Montornès del Vallès

A poques setmanes d'acabar el curs les escoles i instituts de Montornès finalitzen els projectes que han desenvolupat durant el curs. Un mercat soildari, els valors d'un conte o el tracte al medi ambient han sigut algunes de les temàtiques que han ocupat els treballs de final de curs als centres d'ensenyament del municipi. 

L'Espai Cultural Montbarri ha acollit aquest divendres la darrera representació del conte "La rateta que escombrava l'escaleta?". Es tracta d'una adaptació del conte tradicional realitzada per l'alumnat de l'assignatura optativa de teatre de 2n d'ESO en què es posen qüestió els valors que transmet. S'han fet un total de quatre representacions adreçades a l'alumnat de 5è i 6è de les escoles Mogent. Can Parera, Palau d'Ametlla i Marinada, i també a l'alumnat de 1r a 4t d'ESO de l'Instiut Marta Mata.

L'alumnat de l'Escola Mogent i de l'Institut Vinyes Velles, per la seva banda, ha col·laborat en l'activitat "Els tresors del Mogent". Els dos centres, que tenen el distintiu d'Escola Verda atorgat per la Generalitat, han treballat amb el suport de l'Ajuntament aspectes vinculats a la fauna, la flora, el medi ambient i la història del Mogent per mitjà d'un joc de cerca a la llera del riu. Hi han participat una seixantena d'alumnes de 2n de primària i una desena d'alumnes de 2n d'ESO. L'activitat també ha comptat amb la implicació de pares i mares.

L'Escola Palau d'Ametlla, al seu torn, ha desenvolupat un projecte solidari a partir de les fotografies de l'ecologista i fotògraf francès Yann-Arthus Bertran. El procés els va dur a celebrar un mercat solidari amb la participació de les famílies i acompanyat d'activitats. Es va fer el 27 de maig i va recaptar 505 euros que es donaran a la Fundació Sant Joan de Déu per a la recerca contra el càncer infantil.

Edicions locals