L'espai Montbarri acull una obra d'Oscar Wilde

Representada pel grup d'adults de l'aula Teatre

Cultura

Oscar Wilde
Oscar Wilde

Montornès del Vallès

El grup d'adults de l'Aula de Teatre de Montornès pujarà sobre l'escenari de l'Espai Cultural Montbarri tot un clàssic de la literatura universal. Es tracta de la novel·la curta El Fantsama de Canterville escrita pel narrador i dramaturg irlandès Oscar Wilde i apareguda l'any 1887.

En el cas del grup de teatre d'adults es representarà una adaptació de la peça feta per Caferino Palencia Tubau, un crític d'art, polític i escriptor madrileny que va haver-se d'exiliar a Mèxic i que va adaptar l'obra de Wilde al teatre l'any 1932.

La funció començarà a les 18 h d'aquest diumenge i l'obra, d'entrada gratuïta, té una duració de 90 minuts.
El Fantasama de Canterville narra la història de Hiram B. Otis, un ambaixador nord-americà, que compra un castell a Anglaterra anomenat Canterville Chase, prop d'Ascot. El venedor, Lord Canterville, l'avisa que la casa està encantada i que l'habita el fantasma de Sr. Simon, un avantpassat seu. El Sr. Otis no creu en el fantasma i decideix ignorar les advertències. Poc després de traslladar-se a la casa amb la seva família, la Sra. Lucrecia, Washington, el fill gran, Virginia, la filla, i els bessons, Estrelles i Bandes, es comencen a sentir sorolls de cadenes, apareix una taca de sang prop de la llar de foc i veuen diverses aparicions per la casa.

Els Otis no s'espanten i decideixen prendre's amb humor l'aparició fantasmagòrica. Fins i tot arribaran a oferir-li oli lubricant per a la seva cadena enganxada a una bola, perquè no faci tant de soroll de nit.

Edicions locals