L'Ajuntament de Montornès instal·la nous contenidors per a una recollida més eficient

També ha activat un nou servei de recollida de poda i s'ha millorat el de voluminosos i trastos vells

Societat

L'Ajuntament de Montornès instal·la nous contenidors per a una recollida més eficient
L'Ajuntament de Montornès instal·la nous contenidors per a una recollida més eficient | Ajuntament de Montornès del Vallès

Montornès del Vallès

Aquesta setmana s'ha iniciat la substitució de tots els contenidors del municipi per uns de nous de càrrega lateral. El nou sistema comporta la clausura i desaparició de les sis illes de contenidors soterrats existents i simplifica el sistema de recollida que es podrà dur a terme amb un sol tipus de camió.

En total s'ubicaran 415 contenidors de càrrega lateral que es repartiran en 84 illes completes de reciclatge, la qual cosa significa un increment del 35% respecte el parc actual. També s'ha iniciat la clausura de les sis illes de contenidors soterrats que hi ha.

Els nous contenidors de rebuig són de tapa abatible. Les altres 4 fraccions són contenidors tancats, amb boques per llençar-hi els residus. Tots els contenidors incorporen de sèrie el sistema electrònic d’identificació RFID per tal de geoposicionar-los, comprovar els buidats que fan els camions i detectar possibles incidències.

La renovació dels contenidors permetrà implantar un sistema de recollida homogeni que es podrà dur a terme amb un sol tipus de camió i no amb tres models diferents com s'havia de fer fins ara.

La compra dels nous contenidors es va formalitzar fa uns mesos. L'adjudicació es va fer a  l’empresa Ros Roca, SA per un import total de 290.089,96 €.

La substitució dels contenidors s'ha iniciat pel barri Ametller, Can Parera, La Bòbila, El Castell i Can Coll i anirà progressant durant les properes setmanes fins a cobrir tot el municipi.

Nou servei de recollida de poda i millora en els voluminosos i trastos vells

Recentment també s'ha creat un nou servei de recollida de poda i residu verd. Qui el necessiti ha de demanar la saca a l'OAC i deixar-la plena els dimarts al vespre davant de casa, la recollida es durà a terme els dimecres. 

Pel que fa a la recollida dels voluminosos, s'ha simplificat el sistema de manera que ja no cal trucar a l'Ajuntament per sol·licitar-lo. Només cal treure els trastos vells a la vorera els dilluns o dijous al vespre, i els dimarts i els divendres, quan es fa la recollida. 
 

Edicions locals