La resta de grups municipals valoren positivament la no majoria de Montornès en Comú

El partit guanyador tot i obtenir vuit regidors s’han quedat a un de la majoria i necessitarien un pacte de govern o governar en minoria

Política

Positivisme per la no majoria absoluta de Montornès en Comú
Positivisme per la no majoria absoluta de Montornès en Comú | Ajuntament de Montornès del Vallès

Montornès del Vallès

Les eleccions municipals d'aquest diumenge han tornat a declarar un clar guanyador. Montornès en Comú es torna a erigir com la força més votada però enguany i després de dues seguides, perd la majoria absoluta. Per tant haurà de governar en minoria o fer pactes, cosa que els altres grups municipals han vist amb bons ulls.

L’actual alcalde José Montero i cap de llista de la formació guanyadora, valorava molt positivament els resultats, que tot i no obtenir la majoria absoluta si que són la majoritària amb el 37,57% dels vots. Tot i així Montero atribuïa la davallada respecte a les eleccions del 2015, on va obtenir el 50% dels vots, a diversos factors: “Considerem que hi ha hagut factors de caràcter de política general que han influït també a Montornès, la coincidència de les generals fa un mes, avui amb les europees, han marcat una tendència d’algunes forces polítiques com el PSC o ERC que han pujat”.

Pel que fa al que esdevindrà les properes setmanes, Montero considera que “som la força més votada per tant ens correspondrà formar govern, però pensem que aquesta setmana hem d’aprofitar per parlar tots plegats i analitzar que ha passat, que posaríem sobre la taula per formar govern i voler continuar desenvolupant aquest projecte que té sentit”.

Per la seva part, el PSC d’Eva Díaz valora també en positiu els seus resultats quedant com a segona força i guanyant un regidor fet que atorga a la recuperació “d’una part de la confiança de Montornès”. Alhora també destaca l’oposició fragmentada resultat d’aquestes eleccions i que es tradueix en la diversitat del municipi, “la ciutadania expressa que vol que arribem a trobar el millor camí pel seu benestar”.

La tercera força amb l’11,47% dels vots ha estat Més per Montornès, el projecte veïnal sorgit fa tres mesos entra al consistori amb dos regidors. Joffre Giner el seu cap de llista i actual regidor per ERC (agrupació integrada en la formació), ha fet un balanç positiu del treball realitzat aquests mesos i contents pel trencament d’una majoria absoluta, “ens trobem un nou escenari que hem passat d’una primera força amb un suport del 50% a una força que té prop d’un 38% i és interessant veure com ha evolucionat el municipi en aquests darrers 4 anys.

Els grups que es mantenen al consistori són el Partit Popular amb Miguel Ángel Alvarado al capdavant i Ciutadans amb Ángeles Menchén que perd un regidor. Alvarado ha subratllat la importància de la feina que han realitzat durant tota la campanya per poder mantenir el seu regidor. Per la seva banda Menchén ha agraït el suport dels seus votants i ha afirmat que “treballarem aquests 4 anys per tornar a tenir el segon regidor, o més”.

Primàries entra, Junts per Montornès queda fora

La sorpresa de les eleccions municipals ha estat l’entrada al consistori de Montornès per la República – Primàries Catalunya en detriment de Junts per Montornès que en queda fora.

Jaume Casanovas de Primàries ha agraït a la candidatura i a l’equip de suport i ha manifestat la dificultat de la visibilització que han tingut però que tot i així “ens hem deixat la pell”. Casanovas creu que és positiu que no hi hagi majoria absoluta perquè així es poden consensuar i parlar els temes que sortiran.

Per la seva banda Sergi Asensio de Junts per Montornès, creu que ara és hora de replantejar-se les coses i seguir treballant pel municipi.

L’altre partit que no ha entrat al consistori ha estat Podemos de Cecilia Sobral que destaca que “a partir d’ara Podemos comencem de nou, treballant per seguir lluitant i fer equip”.

Edicions locals