26-M, les claus electorals en la lluita per l'Alcaldia de Montornès

11.614 montornesencs i montornesenques podran exercir el seu dret a vot diumenge

Política

26-M, les claus electorals en la lluita per l'Alcaldia de Montornès
26-M, les claus electorals en la lluita per l'Alcaldia de Montornès

Fins a vuit candidatures es presenten a Montornès en aquests comicis locals del 26-M per intentar arrabassar la majoria absoluta a l’actual govern d’ICV-EUiA. Aquest diumenge, 11.614 electors podran votar en un dels deu col·legis electorals habilitats al municipi.

L'alcalde, José A. Montero, que es presenta enguany amb el nom Montornès en Comú, intentarà revalidar l'Alcaldia després de vuit anys al govern. El PSC de Montornès encapçalat de nou per Eva Díaz busca obtenir més representants al consistori, vistos els darrers resultats socialistes a  les eleccions generals. Per la seva part una nova plataforma veïnal es presenta a les eleccions amb el nom de Més per Montornès. Amb l’actual regidor d’ERC, Joffre Giner, al capdavant és una unió de forces entre membres independents, d’ERC, del Partit dels Comunistes de Catalunya i d’EUiA. Ciutadans busca ampliar la seva representació amb Ángeles Menchén de nou al capdavant del partit taronja, igual que el Partit Popular on repeteix Miguel Ángel Alvarado. Com a noves cares, Sergi Asensio de Junts per Montornès, el candidat més jove, Jaume Casanovas amb Montornès per la República – Primàries Catalunya i Cecilia Sobral amb Podemos Montornès, dues formacions, aquestes darreres, que es presenten per primera vegada igual que els seus caps de llista.

Les eleccions municipals a Montornès del Vallès d’enguany parteixen amb el projecte de residència centre de dia per a gent gran com a punt on s’emmirallen totes les formacions. Un projecte demandat pels veïns des de fa temps i dels qual l’actual govern ha anunciat que té en marxa un estudi de viabilitat i un projecte executiu. Amb tot, manca l’ajuda del govern de la Generalitat per a la concertació de les places i l’acord del finançament de les obres, que costen uns 7 milions d’euros.

Un altre dels temes que ha preocupat els veïns durant tot aquest mandat i que també marcarà els propers quatre anys és la seguretat ciutadana, sobretot per la inseguretat que viuen alguns veïns i veïnes arrel de robatoris i ocupacions de pisos des de fa uns anys. El desallotjament a alguns d’aquests pisos ocupats fa unes setmanes per part de Mossos d’Esquadra, Policia Local i l’Ajuntament i l'ocupació de nou en pocs dies ha estat un dels temes que ha emergit en campanya mentre els veïns demanen més explicacions i ajuda per part de l’Ajuntament per resoldre el conflicte de convivència.

Alhora, tots els partits polítics que es presenten fan propostes relacionades amb la seguretat ciutadana i posen en relleu la necessitat d'augmentar les places d'agents de la Policia Local, instal·lar càmeres de videovigilància als accessos a la població o plans de seguretat ciutadana amb estudis previs de cada barri.

La mobilitat i el transport a dins del municipi sobretot entre barris o la connexió amb l’estació de tren de Montmeló, la incentivació del comerç local, les polítiques socials i en joventut i la lluita contra l’atur de Montornès (segon municipi del Vallès Oriental amb una taxa d’aturats més elevada), són també alguns dels temes, que els partits polítics que es presenten a l'Alcaldia de Montornès es posen com a reptes a solucionar de cara als pròxims quatre anys de govern.

Edicions locals