Vídeo per ajudar a desmuntar els estereotips de la diversitat en l’educació

L'Espai de Debat Educatiu tanca el curs amb una cloenda el pròxim 7 de juny on es presentarà també el resultat dels debats realitzats fa dos cursos

Societat

Una de les trobades del curs d'enguany de l'Espai de Debat Educatiu
Una de les trobades del curs d'enguany de l'Espai de Debat Educatiu | Ferran Figueras

Montornès del Vallès

Divendres passat es va donar per acabat el curs de l’Espai de Debat Educatiu al centre infantil Pintor Mir. El tema de debat d’enguany va ser la diversitat en l’educació i després de les diverses trobades del curs, durant el qual es van posar sobre la taula els diferents aspectes que envolten la temàtica, va sorgir la idea de treballar el tema amb un vídeo.

Aquest material audiovisual ha d’ajudar famílies i escoles a desmuntar els estereotips de la diversitat en l’educació i ser una eina de reflexió. Durant el curs s’han extret idees sobre la diversitat, com que cal naturalitzar-la a través del llenguatge i les imatges, que tots som iguals i alhora diferents, tots tenim diversitats, que cal trencar la por alhora de parlar de la diversitat, que els estereotips són falsos i cal desmuntar-los i que no ajuda a conviure amb la diversitat el fet de posar etiquetes.

Des del departament d’Educació fan una valoració positiva del curs d’enguany però els agradaria que hi participessin més agents educatius, més famílies d’un determinat perfil i fins i tot alguna escola. “El repte del curs vinent és vincular això també al món educatiu i ampliar o connectar-ho a les escoles a través del pla educatiu d’entorn”, expliquen.

Pel curs que ve que s’iniciarà el 18 d’octubre plantejaran pel primer trimestre la creació d’aquest vídeo i a partir del gener abordar el nou tema de debat que serà la coeducació.

El pròxim 7 de juny està programada la cloenda del curs que servirà per obrir les preinscripcions pel següent i alhora presentar el resultat de l’EDE de fa un parell d’anys, quan es va tractar el tema de l’autonomia dels infants i que s’ha vist materialitzat en un joc per les famílies amb diferents imatges que simbolitzen diversos moments de l’autonomia.

Edicions locals