Montornès en Comú aposta per la continuïtat del seu projecte encetat fa vuit anys

El partit de l'actual govern municipal dedica el cap de setmana a un acte central pel conjunt de la població i un a Montornès Nord

Política

Montornès en Comú aposta per la continuïtat del seu projecte encetat fa vuit anys.
Montornès en Comú aposta per la continuïtat del seu projecte encetat fa vuit anys. | Ferran Figueras

Montornès del VallèsFerran Figueras

Montornès en Comú aposta per la continuïtat del seu projecte en l'acte central de campanya celebrat aquest dissabte a la Plaça Pau Picasso. L'eurodiputat Ernest Urtasun també hi va ser present per posar en relleu  les eleccions europees que se celebren el mateix dia que les municipals.

Mar Garcia regidora de medi ambient i igualtat, entre d'altres, ha destacat aquesta darrera legislatura, l'impuls de la taula per la igualtat i fer "un Montornès lliure de violències masclistes, feminista i on les dones no tinguessin por i poguessin sortir al carrer sense por". També va destacar l'aposta per un pla d'actuació d'energies renovables i per una millora del passeig fluvial on aquest acabi formant part del projecte europeu Eurovelo.

Per la seva part José Montero, actual alcalde i cap de llista, va explicar a què des del govern municipal "hem posat per endavant les persones, per nosaltres tota la feina que es fa a l'Ajuntament està orientada a què els veïns i veïnes visquin millor sigui quina sigui la seva situació". Alhora ha volgut ressaltar la importància del teixit d'entitats i associatiu de Montornès "que també tenen el compromís de millorar el poble".

Ernest Urtasun ha destacat la feina de l'actual govern municipal amb exemples com la remunicipalització de l'aigua o l'esforç en polítiques socials enmig de l'austeritat del país, "Montornès és un exemple en què la realitat es canvia des dels pobles i des de les ciutats"

Urtasun ha recordat també el vot el diumenge 26 de maig per les eleccions europees, ja que s'escollirà un parlament, "que serà decisiu en els cinc anys vinents en coses tan concretes com el canvi climàtic, la política social, l'agenda feminista, l'accés a l'habitatge, la desocupació o la precarietat laboral".

 

Continuïtat del Pla de Barris

Per altra banda, diumenge, va tenir lloc a l'escola Marinada de Montornès Nord el segon acte del cap de setmana centrat aquest cas en aquest barri. Montero va explicar que seguiran apostant pel seu desenvolupament i la continuïtat del pla de barris, que finalitza el desembre del 2019, és una prioritat del govern.

"El nostre compromís és mantenir les línies prioritàries d'actuació, de millora de l'espai públic", afirmava Montero. Algunes de les actuacions pròximes del barri són la rehabilitació dels edificis, el manteniment de l'oficina de barri, el projecte de l'antic camp de futbol o més polítiques socials.

Edicions locals