Montornès per la República advoca per 'una república catalana justa i efectiva en el mínim temps possible'

La candidatura independentista també ha volgut donar importància en els seus punts electorals un municipi més cívic, segur i net

Política

Montornès per la República advoca per 'una república catalana justa i efectiva en el mínim temps possible'
Montornès per la República advoca per 'una república catalana justa i efectiva en el mínim temps possible' | Ferran Figueras

Montornès del VallèsFerran Figueras

Després de dies de fer-se conèixer a la ciutadania mitjançant parades a diferents parts el municipi la candidatura Montornès per la República – Primàries Catalunya ha celebrat el seu acte central aquest dissabte al gimnàs de l’escola Sant Sadurní amb una trentena de persones. L’acte ha servit per exposar els principals punts del programa que s’han anat confeccionant de manera participativa.

Un dels punts claus d’aquest programa de la candidatura és treballar per la proclamació de la independència de Catalunya, “volem apel·lar al vot de l’1 d’octubre i fer país des del poble i millorar-lo perquè pensem que va lligat una cosa amb l’altre”, afirmava Jaume Casanovas, cap de llista de Montornès per la República.

Durant l’acte han manifestat ser l’única candidatura “purament independentista que es presenta i amb l’objectiu d’aconseguir una república catalana justa i efectiva en el mínim temps possible”.

Alhora també han volgut crear el projecte de “Montornès 2050”, un projecte de futur pel poble i com es vol arribar a ser, “un Montornès més sostenible amb energies netes, més amigable amb trànsit pacificat al centre i més zones de vianants”, remarcava Casanovas.

Un dels aspectes fonamentals de Montornès per la República i que hi han volgut incidir és en la participació ciutadana tant per crear el programa electoral com per consultar totes les propostes que es facin en el ple, si arriben a tenir representació. “La ciutadania heu de decidir sobre qualsevol acció de caràcter polític i contribuir que les institucions prenguin les decisions encertades”, afirmaven.

Advoquen perquè el govern municipal promogui la participació, fent possible el diàleg permanent entre l’administració i el ciutadà, i alhora, que vingui acompanyada d’exercicis de transparència on les persones puguin consultar tota la informació rellevant per a elles.

Edicions locals