El PSC vol fer de Montornès Nord ‘un barri del segle XXI’

Els socialistes presenten les seves propostes pel barri amb un acte que va comptar amb l’expresident de la Generalitat José Montilla

Política

El PSC vol fer de Montornès Nord ‘un barri del segle XXI’
El PSC vol fer de Montornès Nord ‘un barri del segle XXI’ | Ferran Figueras

Montornès del VallèsFerran Figueras

Aquest dissabte el PSC de Montornès encapçalat per l’alcaldable Eva Díaz han fet l’acte central de campanya al patí de l’Escola Marinada a Montornès Nord amb l’expresident de la Generalitat José Montilla com a convidat. L’acte ha servit per presentar les propostes del partit de cara al municipi i al barri en qüestió, com un dels emplaçaments possibles per la Residència centre de dia o un viver d’empreses per generar ocupació.

A més aprofitant que l’acte es feia a Montornès Nord i José Montilla era president de la Generalitat i el PSC de Montornès estava a l’alcaldia quan es va impulsar la Llei de Barris el 2009, Díaz ha agraït l’esforç que va permetre “que tothom pogués tenir millors condicions de vida, com els ascensors que permeten que molta gent pugui accedir al carrer o l’eliminació de barreres arquitectòniques”.

Com a propostes volen recuperar el projecte de la Residència centre de dia que “pensem que és indispensable i absolutament necessari per a tota la població i a més pot servir com a motor i impuls a aquest barri que encara necessita que continuem ajudant-lo i donant-li impuls per fer-lo un barri del Segle XXI”, va remarcar Díaz.

Alhora Díaz valora la reactivació de projectes abandonats i que volen donar continuïtat com és el cas de l’ocupació. Per aquest àmbit proposen la creació d’un viver d’empreses, “buscar aquell talent i idees sorprenents que té molta ciutadania i donar-li forma i impuls per continuar desenvolupant la indústria que ja tenim a Montornès i en principi hem de potenciar”. Una possible idea que barallen per col·locar l’equipament és al mercat de Montornès Nord. Aquest viver és una de les prioritats del PSC que subratlla, “no pot ser que siguem el segon poble amb més atur a la comarca, hem de generar oportunitats”.

Per la seva part José Montilla ha volgut donar importància a les eleccions municipals per part del partit socialista, “hem sigut, som i serem un partit municipalista, els nostres alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores a tota Catalunya han contribuït en aquests 40 anys, ja que es van celebrar les primeres eleccions democràtiques als municipis, han contribuït a la transformació d’aquest país”.

Pel que fa a la llei de barris del 2009, Montilla va recordar el compromís del govern de Catalunya que va presidir per la transformació dels barris de nombroses poblacions del país que necessitaven una actuació integral. “Era necessari activar tots els mecanismes per mantenir la cohesió social que és la millora de la gent, que els barris no es degradin sinó tot el contrari i d’aquella tasca em sento especialment orgullós”, va destacar.

Edicions locals