Montornès en Comú dedica el seu primer dia de campanya als joves i a la gent gran

El partit de l'actual govern es diversifica en dos actes adreçats a explicar les noves propostes per aquests dos col·lectius

Política

Acte per la gent gran al patí del parvulari de l'escola Sant Sadurní
Acte per la gent gran al patí del parvulari de l'escola Sant Sadurní | Ferran Figueras

Montornès del VallèsFerran Figueras

El primer dia de campanya electoral de Montornès en Comú es va centrar principalment en els joves i la gent gran del municipi. Aquest dissabte al migdia el partit iniciava la campanya amb la Ruta jove explicant les propostes adreçades a aquest col·lectiu i a la tarda amb un berenar per la gent gran al pati del parvulari de l'Escola de Sant Sadurní es feia un balanç dels últims anys i s'exposaven les principals propostes. 

La Ruta Jove va tenir una gran afluència de públic, va arribar acollir una seixantena de joves que des del migdia van iniciar per quatre bars del municipi, Sergio Carrillo número 5 en la llista de la candidatura explicava que "l'objectiu a part de generar bon ambient i de confiança és explicar les deu prioritats que han sortit a l'assemblea de joves". Aquestes propostes segons Carrillo es van fer a través d'un anàlisi de les necessitats del poble pel que fa al jovent i de la qual van sortir aquests deu compromisos que es duen en campanya.

Aquestes propostes es van presentar englobades en quatre blocs; habitatge i mobilitat, oci i participació, educació, ocupació i igualtat i centres juvenils. Les deu propostes dins d'aquests blocs són l'obertura del nou centre Sputnik, la rehabilitació el satèl·lit, més pràctiques remunerades i contractes de formació, atenció a la dona i col·lectiu LGTBI, cursos d'idiomes subvencionats, pisos de lloguer social i ajuts d'accés a l'habitatge, reconnexió amb Montmeló, descomptes fins als 29 anys, doblar els pressupostos participatius i voluntariats internacionals.

 

 

Berenar amb la Gent Gran

A la tarda van seguir els actes de Montornès en Comú ara adreçats a la Gent Gran, amb un berenar i ball que va aplegar prop de 200 persones precedit de les intervencions de María José Figuera, regidora de gent gran, serveis socials i promoció de la salut i l'alcalde José Montero.

Figuera va iniciar l'acte elogiant la facilitat de treball que ha tingut la darrera legislatura amb la gent gran dels casals. Alhora ha explicat algunes de les propostes prioritàries per una nova legislatura com la nova ubicació del Casal de la Gent Gran de Montornès centre que s'emplaçaria on estava anteriorment l'escola Palau d'Ametlla.

Per la seva part José Montero va fer primer un balanç dels projectes dedicats a la gent gran i també ha volgut posar en valor el seu esforç, "davant de moments de crisi i suport a les seves famílies i ens ha acompanyat en tots els reptes i des de l'Ajuntament hem de procurar fer moltes polítiques adreçades a aquestes persones".

El balanç que feia Montero va ser positiu, "tenim la satisfacció de veure que ens hem posat en marxa davant de les dificultats", "hem desenvolupat els compromisos que teníem amb equipaments desitjats com Can Saurina, el nou centre juvenil, el casal d'infants Pintor Mir o la reforma del teatre que malgrat les dificultats està a punt de finalitzar", afegia.

Pel que fa a un dels temes primordials que afecta la gent gran del poble, la Residència-centre de dia, Montero va remarcar que "és possible però haurem de lluitar molt, i afirmar que és fàcil d'aconseguir sense l'acompanyament de la Generalitat és enganyar a la població". Va explicar que ja tenen encarregat la redacció del projecte executiu, "que és el primer pas per fer l'edifici, i amb aquest projecte insistirem a la Generalitat que tenim la voluntat de tirar-ho endavant".

Edicions locals