El tancament de la discoteca Bora Bora i la lluita contra l'atur, propostes d'inici de campanya de Més per Montornès

La plataforma va fer el seu primer acte des de Montornès nord amb els parlaments de dos veïns del barri

Política

Primer acte de campanya electoral a la plaça del Poble de Montornès Nord
Primer acte de campanya electoral a la plaça del Poble de Montornès Nord | Ferran Figueras

Montornès del VallèsFerran Figueras

Aquest dissabte la plataforma Més per Montornès va iniciar la seva campanya electoral per a les pròximes municipals a la plaça del Poble de Montornès Nord. A l'acte hi van intervenir Aida Travé i Francisco Sánchez, veïns del barri i membres de la candidatura, on van explicar les primeres propostes de la candidatura com el tancament de la discoteca Bora Bora pels seus atacs continus contra les dones o una millora en la mobilitat entre Montornès Nord i Centre. 

Travé va iniciar els parlaments posant en valor la vida de barri que ha tingut sempre a Montornès Nord però trobant a faltar "una connexió real amb Montornès centre". També va reclamar el tancament de la discoteca Bora Bora, "un espai d'oci nocturn en el qual es donen situacions de violència masclista i on es denigra a la dona d'una manera increïble". Alhora va proposar la creació d'espais d'oci nocturn "segurs i feministes".

Francisco Sánchez integrant de la plataforma des del Partit dels Comunistes de Catalunya també va intervenir destacant les tres línies d'actuació en les que es basa Més per Montornès, "l'honestedat, la transparència i la participació". Pel que fa a l'honestedat va afirmar que no es pot predicar la construcció d'una residència durant tants anys i que encara no estigui feta, "ha de ser una realitat abans del 2023", sentenciava.

Sánchez també va demanar més transparència de govern, "tot allò que fem ha de ser fàcilment auditable per qualsevol veí de Montornès", afirmava. Algunes de les propostes que va exposar són un serveis públics de qualitat, una oficina d'atenció única dins de l'Ajuntament, una mobilitat sostenible i una policia de proximitat amb els efectius correctes, "una policia a peu pels carrers i places i una organització amb capacitat per gestionar-ho i coordinar-se amb els Mossos d'Esquadra", remarcava.

Lluita contra l'atur

Montornès és el poble del Baix Vallès amb més atur i el segon del Vallès Oriental, en aquest àmbit Sánchez va destacar la gran capacitat empresarial del municipi i la insuficiència dels plans d'ocupació que surten de l'Ajuntament, "s'ha de crear treball estable i fomentar-ho, s'han de donar les facilitats i els mitjans per crear nous llocs de treball".

Una de les propostes que va exposar va ser la creació d'un viver d'empreses, "on la petita i mitjana empresa pugui caminar amb l'ajuda de l'administració, facilitant espais i assessorament en temes de formació".

Edicions locals