Alguns dels veïns afectats per les ocupacions il·legals mostren la seva preocupació al ple municipal

L’Ajuntament de Montornès manté la discreció ja que té un requeriment judicial en marxa i no pot encara avançar els detalls

Societat

Darrera sessió plenària del passat 2 de maig
Darrera sessió plenària del passat 2 de maig

Montornès del VallèsFerran Figueras

Les desocupacions que es van viure el passat 15 d'abril a alguns habitatges del nucli antic de Montornès continuen sent motiu de debat. Dijous de la setmana passada durant el ple municipal, un parell de veïns van denunciar la situació d'inseguretat que viuen i la manca d'informació per part de l'Ajuntament i la Policia local, pels desallotjaments dels pisos ocupats.

Una de les veïnes va explicar que el dia del desallotjament es trobava de vacances amb la seva família lluny de Montornès i que, en trucar a la Policia Local per la preocupació de si hi hauria problemes amb el seu habitatge, aquesta va respondre que "no li podien garantir res". Igual que un altre dels veïns desallotjats el mateix dia que denunciava també el poc tracte que havia rebut per part de la Policia Local. Aquests veïns a més, manifestaven la poca informació que han rebut per part del consistori per la inseguretat que viuen, ja que al cap de pocs dies després dels desallotjaments es van tornar a ocupar alguns habitatges.

La denúncia va venir precedida d'una demanda del grup d'ERC que demanava al govern municipal més informació sobre l'operació policial del 15 d'abril en què es van desallotjar diversos habitatges de la zona de prop de l'església per risc d'incendi, alguns dels quals estaven ocupats il·legalment.

Requeriment judicial

L'alcalde José Montero va informar que actualment han presentat un requeriment judicial i, per tant, encara no es pot fer pública la informació tant de l'operatiu policial conjunt entre Mossos d'Esquadra i Policia Local com de la situació actual dels pisos afectats. Montero explica també que ja tenien planificat tot el dispositiu del desallotjament però que depenien dels Mossos d'Esquadra per la data concreta de la realització.
Montero afirma que, tot i així, estan mantenint reunions amb els veïns afectats directament per les ocupacions, els que viuen als mateixos blocs on hi ha pisos ocupats, i aquests "estan prou satisfets i esperançats perquè això acabi sortint bé", a més remarca que "estem convençuts que anem pel bon camí i ens en sortirem".

Edicions locals