Voluntaris de Creu Roja acompanyaran persones amb malalties cròniques avançades

L'Hospital General de Granollers i Creu Roja han signat un conveni de col·laboració aquest dijous

Societat

Tusquellas, Lledó, Guàrdia i Montagud, aquest dijous a l'Hospital de Granollers
Tusquellas, Lledó, Guàrdia i Montagud, aquest dijous a l'Hospital de Granollers

La Fundació Privada Hospital Asil de Granollers i la Creu Roja han signat aquest dijous un acord de col·laboració en el marc del projecte de voluntariat Soledat al final de la vida.

La iniciativa, finançada per l’Obra Social La Caixa, pretén fomentar l’acompanyament de persones en fase de malaltia crònica avançada a través del voluntariat i contribuir a alleugerir el patiment que provoca la soledat en un moment final de vida, “però no a cures pal·liatives, sinó mesos o un any abans”, explicava Mar Montagud, coordinadora del programa al Vallès Oriental. “D’aquesta manera fem un acompanyament més llarg i progressiu i generem un vincle més fort entre els malalts i els voluntaris”, deia.

El centre sanitari serà l’encarregat de detectar els malalts que poden necessitar aquest tipus d’atenció voluntària. Actualment, Creu Roja Granollers compta amb 13 voluntaris, set dels quals estan actius, i en tota la comarca l’any passat van haver-hi 41 voluntaris que van atendre 748 persones. “Més que la xifra de voluntaris el que importa és que sigui un treball de qualitat que complementi la feina assistencial de l’Hospital”, deia Montagud.

Xavier Guàrdia, president de Creu Roja Granollers, assegurava que “el voluntariat és la raó de ser de l’entitat”, i en aquest sentit valorava la feina dels voluntaris: “Aquestes persones també viuen situacions dures en la seva tasca, i per això cal formar-les, que tinguin experiència i, entre tots, donar-los suport emocional”. En aquest sentit, l’entitat celebra cada dos mesos una trobada amb els voluntaris per fer seguiment de la seva activitat.

Carme Tusquellas, responsable de voluntariat del centre sanitari, indicava que “el moment final de vida genera moltes pors i moltes angoixes, i per això és important que els malalts, especialment aquells que se senten més sols, tinguin un suport que pot ser de molts tipus: psicològic, religiós, de lectura, de musicoteràpia...”. “És un regal per als malalts i també per a l’Hospital, perquè és una manera de fer més humana”, deia.

Finalment, el director general de l’Hospital, Rafael Lledó, agraïa “la “sensibilització i l’interès de Creu Roja en formar voluntaris”, i valorava l’impacte emocional positiu que té la seva tasca tant per als malalts com per a les seves famílies.

Edicions locals