El pastisser Jaume Viñallonga nou padrí de la Remençada

Segueix així l’estela d’anteriors padrines com Pilarín Bayés o Ada Parellada

Cultura

El pastisser Jaume Viñallonga nou padrí de la Remençada
El pastisser Jaume Viñallonga nou padrí de la Remençada

Montornès del Vallès

Els pastisser Jaume Viñallonga, de la Pastisseria Viñallonga de Montornès del Vallès serà el nou padrí de la 6a edició de la Remençada. Viñallonga ha estat premiat dues vegades per la Generalitat de Catalunya com a Millor Jove Artesà Alimentari Innovador.

El padrinatge de la Remençada és una col·laboració d’ambdues parts amb l’objectiu de fer-ne el màxim de difusió i promoció d’aquest projecte cultural, el Musical Històric del Vallès. Viñallonga s'ha mostrat amb molta il·lusió per fer-ne de padrí, "sent del poble de tota la vida em sento molt content i valorat, és gratificant, fa il·lusió col·laborar amb la Remençada" assegura.

La firma oficial de l’acord es realitzarà el pròxim 7 de maig a les 18:45 al jardí de la masia El Molí de Montornès del Vallès, abans de l’acte de presentació de l’edició d’enguany del musical. L’associació va iniciar el mes de febrer els assajos i diversos tallers de teatre per a les actrius i actors del musical sota la direcció de Toni Figuera.

La Remençada és un musical de gran format sobre la revolta dels pagesos de remença catalans contra el feudalisme, que es va desenvolupar al segle XV. Es representa anualment a les places de Montornès del Vallès a càrrec d’un centenar de veïns i veïnes del poble que hi actuen, canten, fan tasques de regidoria i col·laboren en diversos àmbits.

El text de La Remençada és un llarg poema en vers, obra del novel·lista Xavier Bertran, dividit en sis actes. El text descriu la revolta dels serfs feudals contra els mals usos i les injustícies que patien i culmina amb el retorn de la pau a Catalunya després de la signatura de la Sentència Arbitral de Guadalupe.

Els versos estan escrits per a ser cantats, per aquest motiu el compositor Xavier Baurier ha creat la quarantena de cançons que formen el musical.

Edicions locals