Tot a punt per a la celebració de la Diada de Sant Jordi

Activitats per a tots els públics des del dimarts 23 d’abril i durant tota la setmana

Cultura

Montornès del Vallès

El pròxim dimarts 23 d'abril, diada de Sant Jordi, Montornès s'omplirà d'activitats per a tots els públics. Parades amb roses i llibres i tallers i espectacles que s'allargaran fins al cap de setmana.

Des de les 10 del matí la plaça Pau Picasso acollirà parades amb productes artesans i propostes d’entitats locals, sobretot plenes de llibres i roses. A les 17 h de la tarda a la Carpa Jove de Sant Jordi tindrà lloc una fàbrica de xapes.

A la mateixa hora se celebrarà la XIII Marató de contes dedicada enguany al 30è aniversari de la Colla de Gegants de Montornès i al 10è aniversari del drac petit del Ball de Diables i Drac de Montornès.

De les 17 a les 19 h es desenvoluparà una activitat dinàmica per donar-li la volta al conte de Sant Jordi amb propostes de la gent que hi vulgui participar. Alhora també a la Carpa d’Infància el taller familiar “Fes el teu drac”, un espai creatiu per desenvolupar manualitats en família. A les 17:30 h la Cobla Foment del Montgrí oferirà un concert de Sardanes.

A més, de 16:30 h a 20 h hi haurà transport gratuït entre Montornès Centre i Montornès Nord amb parades a la rambla de Sant Sadurní (davant de la plaça de Pau Picasso) i carrer del Vallès (davant de la Peixera) i al carrer de la Casa Nova (davant de Montbarri), amb sortides cada 15 minuts aproximadament.

Les activitats no acaben el mateix dia sinó que s’allarguen tota la setmana, així el dijous 25 d’abril al Pavelló Municipal de les Vernedes tindrà lloc un espectacle del Petit Príncep a càrrec dels alumnes de cicle mitjà de les cinc escoles de primària de Montornès, l’actuació d’alumnes de cant coral i de l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre.

El divendres 26 d’abril a la Biblioteca de Montornès hi haurà la Revetlla de Sant Jordi des de les 18 h amb una sessió de contes dedicada als aniversaris de la Colla de Gegants i del drac petit dels Diables. A partir de les 20 h contes de Roald Dahl per adults amb coca i cava.

Per finalitzar el dissabte 27 d’abril a l’Espai Cultural Montbarri s’instal·larà un planetari per gaudir de les estrelles i els planetes amb sessions de 30 minuts a les 16 i a les 17 h per infants, i de 50 minuts a les 18 i a les 19 per a majors de 8 anys.

Edicions locals