Artur Mas presenta els candidats de JxCat de la comarca: 'Tant de bo no ens hi juguéssim la vida'

L'expresident va encoratjar els caps de llista a "sumar esforços per poder resistir la repressió de l'estat espanyol"

Política

Artur Mas va presentar els candidats de Junts x Cat de la comarca: 'Tant de bo no ens hi juguéssim la vida'
Artur Mas va presentar els candidats de Junts x Cat de la comarca: 'Tant de bo no ens hi juguéssim la vida' | S.C.

Sergio Carrillo

Artur Mas va ser un dels convidats estrella de l'acte de presentació dels candidats i candidates de Junts per Catalunya del Vallès Oriental per a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig, que va acollir divendres al vespre el Museu Isern de la Moto (Mollet). L'expresident de la Generalitat va dir que "tant de bo no ens hi juguéssim la vida" en aquestes pròximes eleccions generals, municipals i europees, assegurant que està en joc el futur dels exiliats i dels presos polítics.

Mas va dir que "el vot a Junts per Catalunya val triple". En primer lloc, "perquè no hi hagi un govern d'ultradreta a Espanya: mai hi donarem suport". En segon lloc, "perquè no hi hagi un govern entre el PSOE i Ciutadans: d'aquest se'n parla menys, però és tan perillós com l'altre, i tampoc hi donarem suport". I per últim, "perquè som la formació que ha fet més esforços per la unitat del sobiranisme, clarament, i això ho podem dir amb la veu molt alta; i som els que hem sacrificat més les sigles del partit tradicional i els que hem estat més atents i més sensibles a aquest crit d'unitat del món sobiranista que se'ns ha dit tantes vegades al carrer".

Per tant, va instar "a totes aquelles persones que ens demanen unitat al carrer, que ens confirmin a les urnes el suport a aquells que més fem per la unitat del món sobiranista".

Sobre el projecte municipalista, va encoratjar els caps de llista que a més de la seva tasca als seus consistoris, treballin "per sumar esforços per poder resistir la repressió de l'estat espanyol".

Candidatures per a les municipals

Joan Daví, que encapçala Junts per Mollet, també va assenyalar que les candidatures d'arreu de la comarca són "les més unitàries amb gent que està per l'autodeterminació del país" i que hi ha molts independents, fet que fa que siguin "llistes transversals que permetran tenir una base molt més àmplia". "Justament el que fem és arreplegar tota aquella gent que veu possible lluitar pels presos polítics i els exiliats, i a la vegada lluitar perquè des dels ajuntaments també puguem contribuir a la llibertat nacional de Catalunya", va afegir.

Concretament, pel que fa a la llista molletana, Daví va apuntar que "creiem que som una garantia per a la ciutat de Mollet i tots esperem que tinguem més bons resultats dels que vam tenir fa quatre anys". "Tenim ganes de contribuir al benestar de la gent de Mollet, i de contribuir que aquests presos i exiliats puguin tornar a casa seva i fer el possible des de l'Ajuntament perquè esdevinguem un país independent", va cloure.

Els candidats baixvallesans de Junts per Catalunya són: Joan Daví a Mollet, Neus Jordà a Parets, Sergi Asensio a Montornès, Antoni Arenas a la Llagosta, Dídac Santisteban a Montmeló i Josep Maria Defaus a Martorelles. A Sant Fost es presentaran juntament amb ERC, i a Santa Maria de Martorelles ho faran amb la plataforma veïnal Fem Santa Maria.

Un espai emblemàtic

Pel que fa a l'equipament que va acollir l'acte, el molletà Joan Daví va dir que "es va pensar a buscar un lloc diferent per fer l'acte" i per això van apostar per fer-ho al Museu de la Moto. "Donem les gràcies a la família Isern per cedir-nos aquest espai".

Artur Mas, també va assegurar que "el lloc és molt emblemàtic, perquè és la mostra del que ha estat bona part de la força industrial i de la creativitat d'aquest país durant molts i molts anys".

L'esdeveniment, a més, va comptar amb la participació del conseller Damià Calvet i de la cuinera Ada Parellada, entre d'altres.

Edicions locals