Montornès en Comú commemora el 88è aniversari de la Segona República

Una trentena de persones han assistit a l’acte a les onze del matí a la plaça de la República de Montornès

Política

Montornès en Comú commemora el 88è aniversari de la Segona República.
Montornès en Comú commemora el 88è aniversari de la Segona República. | Ferran Figueras

Montornès del VallèsFerran Figueras

Aquest diumenge 14 d’abril una trentena de persones van assistir a l’acte de commemoració del 88è aniversari de la Segona República. L’acte organitzat per Montornès en Comú ha comptat amb una ofrena floral al monument de la flama en record per les víctimes del municipi que van patir la Guerra Civil, els camps de refugiats i els camps de concentració nazis.

Durant l’acte a més s’ha recordat la recent defunció de l’única supervivent catalana d’aquests camps, Neus Català, que va morir aquest dissabte. Al finalitzar la commemoració s’han llegit uns poemes de Federico Garcia Lorca, Miguel Hernández i Antonio Machado, tres poetes republicans víctimes de la Guerra Civil.

José Montero, alcaldable per Montornés en Comú, ha volgut reivindicar la República no només com a record d’una època passada sinó també com un model social i de país. Montero, a més, ha parlat de la memòria històrica i ha instat al pròxim govern que presideixi el govern espanyol a iniciar “d’una vegada per totes la recuperació d’aquesta memòria, abordar a fons la recuperació de les fosses comunes i la dignificació de totes les persones”.

Edicions locals