El Departament de Joventut de Montornès busca joves emprenedors per portar el bar del nou centre juvenil

L’equipament recentment batejat com Sputnik s’espera que obri les seves portes al setembre

Societat

El Departament de Joventut de Montornès busca joves emprenedors per portar el bar del nou centre juvenil
El Departament de Joventut de Montornès busca joves emprenedors per portar el bar del nou centre juvenil

Montornès del Vallès


El nou centre juvenil que es construirà al barri de la Bòbila i que porta el nom d’Sputnik tindrà un bar que s’espera que sigui gestionat per joves emprenedors de Montornès. Aquests joves a més rebran un acompanyament per part de l’Ajuntament per la creació d’una cooperativa de treballadors i treballadores que s’encarregui de portar la gestió d’aquest bar.
 

El projecte s’emmarcarà dins l’economia social i solidària, que advoca per una priorització de la satisfacció de les necessitats de les persones per davant del lucre i alhora fomenta valors de solidaritat i compromís amb la comunitat.

Aquest dimarts té lloc a les 19 h a Can Saurina una xerrada informativa on s’explicarà el projecte i també hi seran els de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental que portaran casos d’èxit semblants d’altres municipis. Un cop vista la gent que es vulgui presentar s’iniciarà l’acompanyament per part de l’Ajuntament, un acompanyament que anirà des dels temes legals i fiscals de com crear la cooperativa fins a com gestionar l’espai.

Dani Marín tècnic de Joventut de l’Ajuntament de Montornès explica que és molt important “que aquest nou equipament tingui un espai de trobada que doni resposta als joves a partir de 18 anys”, alhora afegeix “que creiem que és important que estigui lligat amb l’economia social solidària”.

Marín també assenyala que aquest projecte “té una sensibilitat social i creiem que si parlem amb estudis de mercat, pot ser un negoci d’èxit, ja que no hi ha cap espai a Montornès que cobreixi aquesta necessitat”. Montornès compta amb l’Escola d’Hoteleria d’on segons Marín també s’espera que en pugui sortir algun alumne o exalumne amb voluntat de gestionar el futur bar de l’equipament.

El centre juvenil Sputnik s’espera que obri les seves portes al setembre amb una programació que també s’ha gestionat des del departament de Joventut amb els processos participatius on els i les joves han triat les activitats que s’hi durant a terme i que tindran lloc durant el tercer trimestre d’aquest any.

Edicions locals