L’Ajuntament de Montornès es declara municipi contra el feixisme i el racisme i en favor de la convivència en la diversitat

La moció que va presentar a l’últim ple ERC va ser aprovada per unanimitat per tot el consistori

Societat, Política

L’Ajuntament de Montornès es declara municipi contra el feixisme i el racisme i en favor de la convivència en la diversitat
L’Ajuntament de Montornès es declara municipi contra el feixisme i el racisme i en favor de la convivència en la diversitat | Ferran Figueras

Montornès del VallèsFerran Figueras

L’Ajuntament de Montornès es va declarar municipi contra el feixisme i el racisme i en favor de la convivència en la diversitat en el darrer ple del dijous passat. La moció que va presentar ERC va ser aprovada per unanimitat per tot el consistori.

Aquesta moció ve promoguda per la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme que va néixer el 2010 arran del desplegament municipal del partit Plataforma per Catalunya i que “ara s’ha reactivat davant l’amenaça de la irrupció de VOX en el panorama municipal” comentava Joffre Giner d’ERC. 

Giner remarcava que s’ha portat aquesta moció “amb la bona voluntat de contribuir a aquesta lluita que compartim plenament amb la UCFR amb els arguments sobre la lluita contra el feixisme i el racisme”.

Giner també ha llegit el text consensuat amb tots els grups municipals on l’Ajuntament es compromet a “continuar prevenint i denunciant fets que suposin un odi discriminatori a persones i/o col·lectius per raó del seu lloc d’origen, ètnia, sexe, orientació sexual, creença religiosa o diversitat funcional”.

La moció també contempla la prevenció del racisme institucional en el conjunt de l’administració i la prohibició de cedir espais públics o equipaments a grups que fomentin el racisme o el feixisme. A més es crearà una subvenció de 5.000 euros destinada a premiar les entitats educatives, culturals esportives o socials que posin en marxa un projecte d’educació en valors democràtics, antiracistes i antifeixistes.

Des del govern, el regidor Jordi Mengual ha volgut celebrar l’aprovació per unanimitat de la moció que “emet un missatge en positiu cap a la societat montornesenca”.

Modificació pressupostària

El ple de l’Ajuntament de Montornès també va aprovar una modificació pressupostària per dotar amb més diners a diferents partides, com per exemple millores en centres escolars o en el clavegueram, inversió en càmeres de control de trànsit, pel projecte de bicicletes elèctriques amb Montmeló o una nova partida per la redacció del projecte executiu de la Residència Centre de Dia. Aquesta modificació es va aprovar amb els vots a favor del govern més PSC i Ciutadans i les abstencions d’ERC, PP i el PDeCAT.

Edicions locals