El Ple de l'Ajuntament Montornès aprova la millora de l’enllumenat públic del municipi

Amb aquest pla es canviaran unes 1.300 il·luminaries i suposarà un estalvi anual de 38.000 euros

Societat, Política

El Ple de l'Ajuntament de Montornès aprova la millora de l’enllumenat públic del municipi
El Ple de l'Ajuntament de Montornès aprova la millora de l’enllumenat públic del municipi | Ajuntament de Montornès

Montornès del VallèsFerran Figueras

Aquest dijous el ple de l'Ajuntament de Montornès va aprovar per unanimitat el pla director per la millora de les instal·lacions d’enllumenat públic. Aquest pla contempla el canvi d’unes 1.300 il·luminaries i la reducció de la potència d’un 75% a un 71%, la inversió serà d’1.300.000 euros i suposarà un estalvi anual de 38.000 euros.

Actualment a la vila encara queden fanals amb làmpades de vapor de sodi i de mercuri, el canvi d’aquestes són un de les principals finalitats d’aquest pla director que planeja canviar-les per d’altres més eficients i adaptades a la normativa vigent.

L’objectiu d’aquest pla segons la regidora de Medi Ambient Mar Garcia és “potenciar i preservar els valors mediambientals existents utilitzant la llum que necessitem a diferents vies, diferenciant entre vies interurbanes, extra urbanes i àrees residencials” i d’aquesta manera “preservar la flora i la fauna del nostre municipi”, afegia. Un dels altres objectius que contempla el pla director és aconseguir finançament per part de l’IDAE, l’Institut per la Diversificació i Estalvi de l’Energia.

Aquest pla director també ha elaborat un estudi de l’il·luminaria de Montornès fent una diagnosi de l’enllumenat on un 29,4% dels espais tenen un nivell lumínic adequat, un 57,6% de carrers estan sobre il·luminats i un 13% estan per sota.

Un cop feta la intervenció de la regidora els grups municipals van fer constar el seu sentit de vot i afegir alguns comentaris. Josep Maria Lecina del PDeCat va lamentar que s’han tardat 8 anys per arribar a l’aprovació d’un pla director que “cada any hem insistit que era necessari”.

Per la seva part el regidor del PP Miguel Angel Alvarado va incidir en la importància de dotar de més punts de llum a carrers amb problemes i que trobava a faltar que el pla director no contemplés també la millora de voreres amb fanals pel mig. Joffre Giner d’ERC va voler destacar la bona feina dels tècnics de l’Ajuntament per dur a terme  i “l’oportunitat que ens ha proporcionat la diputació en la línia d’obtenir més inversions”.

La regidora del PSC Eva Díaz també va lamentar que no hagués arribat abans afirmant que entenen que “l’aposta i el compromís està molt bé però que s’ha obviat una mica en el temps i no s’ha establert com una prioritat”. Francisco Pérez Doncel de Ciutadans va subratllar que en aquesta millora de l’enllumenat no s’ha tingut en compte el factor estètic dels fanals per potenciar el comerç.

En resposta la regidora Mar Garcia va afirmar que el pla director s’aprovava en el ple però que ja estava en execució a les obres que s’estan duent a terme al carrer Llibertat de Montornès Nord. Aquest pla afirmava Garcia, “planifica, ordena i endreça” i que “fer canvis substancials en el nostre municipi s’han de gestionar. Tenim un mapa molt important on s’han definit els criteris” sentenciava.

Edicions locals