Inspecció de Treball sanciona l'Ajuntament de Montornès per una presumpta cessió il·legal de treballadores

El consistori recorrerà la multa, de 6.251 euros, perquè consideren que no han comès cap il·legalitat

Economia

Les dues treballadores afectades fan tasques d'inspecció a la via pública
Les dues treballadores afectades fan tasques d'inspecció a la via pública

Inspecció de Treball ha decidit sancionar l'Ajuntament de Montornès amb una multa econòmica de 6.251 euros per una suposada cessió il·legal de treballadores amb Corporación CLD, l’empresa contractada per fer recollida de brossa i neteja viària.

El cas va arrencar el 26 de febrer de 2018, quan CCOO de l'Ajuntament de Montornès, a través del seu delegat sindical, va interposar una denúncia davant d’Inspecció de Treball contra l’Ajuntament i CLD.

L’empresa CLD tenia contractades dues treballadores com a inspectores de via pública i, segons apunten des de CCOO, "realitzaven serveis propis de l’Ajuntament sota la direcció d’aquest i de manera aliena a la contracta". La Inspecció de Treball va realitzar diverses visites d’inspecció i va aixecar acta proposant sancions a les dues empreses, que va ser recorreguda.

Amb la sanció imposada el passat 25 de març, l'Ajuntament hi actuarà igual: "Com que els nostres serveis jurídics interpreten que no és així –és a dir, que no hi ha hagut cap cessió il·legal de treballadores–, recorrerem. La sanció no és ferma ni pagarem encara la multa, perquè hi ha lloc per al recurs", assegura Juan José Fernández, regidor delegat de l’Àrea del Territori de l'Ajuntament de Montornès.

Fernández també explica que les treballadores a les quals es refereix la denúncia i posterior sanció "fa uns 11 anys que treballen aquí" i "nosaltres no estàvem a l'Ajuntament quan les van contractar". "Amb el conveni de neteja, les empreses estan obligades a la subrogació, i quan ens vam trobar amb la situació també vam plantejar la subrogació de tota la plantilla", afegeix el regidor.

Sobre la denúncia també apunta que "Inspecció de Treball interpreta que han de ser treballadores de l'Ajuntament, però l'Ajuntament no té aquestes places, perquè nosaltres ja ens vam trobar que aquestes persones estaven contractades per l'Ajuntament".

Això sí, Fernández assegura que de tot aquest conflicte "les dues treballadores són les més afectades".

Edicions locals