Montornès per la República presenta la seva llista com a palanca de canvi pel municipi

El partit es va presentar a la ciutadania el divendres passat al gimnàs de l’escola Sant Sadurní

Política

Montornès per la República presenta la seva llista com a palanca de canvi pel municipi
Montornès per la República presenta la seva llista com a palanca de canvi pel municipi | Ferran Figueras

Montornès del VallèsFerran Figueras

Montornès per la República - Primàries Catalunya va presentar divendres passat al gimnàs de l’escola Sant Sadurní les persones que formaran part de la candidatura per presentar-se a les pròximes eleccions municipals del 26 de maig.

Els resultats de la passada votació per conformar la llista van quedar molt ajustats, Joan Mondaray va ser qui va obtenir més vots i d’aquesta manera l’encapçalarà, però ha volgut remarcar que “em van donar un avantatge petitíssim, d’un vot respecte a la segona i dos vots respecte a la tercera persona, no és qüestió de liderar, és qüestió de fer una pinya, un equip i treballar conjuntament per aconseguir renovar la política de Montornès”.

Una llista amb majoria de dones, segueixen a Mondaray, Núria Garcia, Yolanda Barreiro, Agustí Llúis García, Marta Conrnudella, Jaume Casanovas, Jordi Antonio Ferre, Etienne Muylle, Estrella Amador, Gisela Bou, Jessica Villareal, Carla Nicolae, Sílvia Hernández, Ramón Sabidóa, Maria Rosa Vinyalllonga i Eli Baños.

Montornès per la República va llegir a l’inici de l’acte un manifest on feia palesa dels seus quatre punts claus en els quals volen fonamentar la seva campanya. Per una banda el país, “ens declarem hereus de l’1 d’Octubre, per tant ens declarem obertament republicans i defensors de la independència del país”, explicava Joan Mondaray.

Un segon punt fa referència a Montornès, “volem una renovació de les institucions del poble,  amb una llarga trajectòria que començar a manifestar els vicis d’estar en el poder durant les darreres legislatures” afegia Mondaray. Per una altre banda també volen incidir en les persones, “la gent en general, ens voti o no, hem de respondre a les seves necessitats i inquietuds, mitjançant la democràcia participativa”.

El quart punt que tanca el seu manifest és una democràcia directa mitjançant una eina informàtica que s'està creant des de Primàries Catalunya, i que "permetrà que qualsevol veí de Montornès inscrit a Primàries pugui decidir que faran els seus regidors en els plens municipals, i d'aquesta manera podrem copsar l'opinió sobre qualsevol cosa que es plantegi a l'Ajuntament" remarcava Joan Mondaray. “Creiem que és l’eina més potent que Primàries Montornès vol apuntar per la renovació de la política municipal” afegia. 

Edicions locals