L’Ajuntament de Montornès entrega 21 premis a l’excel·lència acadèmica

Els guanyadors s'han emportat entre 100 i 1.000 euros com a incentiu econòmic depenent de la categoria

Societat

L’Ajuntament de Montornès entrega 21 premis a  l’excel·lència acadèmica
L’Ajuntament de Montornès entrega 21 premis a l’excel·lència acadèmica

Montornès del VallèsFerran Figueras

L’Ajuntament de Montornès va entregar aquest dilluns els premis d’excel·lència que atorga als alumnes de l’últim curs d’ESO i Batxillerat dels instituts de Montornès, a l’alumnat de formació professional i del Pla de Transició del Treball, i a la millor nota en l’acabament d’un curs universitari. A l’acte hi van assistir els directors dels dos instituts del municipi, el Vinyes Velles i el Marta Mata i la directora del Pla de Transició al Treball.

En total van ser 21 premis repartits en les convocatòries dels anys 2016-2017, dels quals se’n van entregar 10 i del curs 2017-2018 amb 11 premis. Aquests premis atorguen a més un incentiu econòmic per fomentar la continuació dels estudis però alhora un reconeixement públic a l’esforç.

Soraya Álvarez Garcia, ha guanyat el premi a la millor nota d’un curs universitari amb una dotació econòmica de 1.000 euros. Álvarez que va acabar amb una mitjana de 9,2 punts es mostrava molt satisfeta i afirmava que no s’ho esperava, “significa un reconeixement a nivell econòmic però també a nivell municipal, que l’Ajuntament et doni aquesta oportunitat i que t’ho reconegui davant de diverses persones t’enriqueix com a ciutadana” afegia Álvarez que actualment està estudiant el grau d’Educació Social.

També s’han atorgat 500 euros per la millor nota d’accés a la universitat, per acabar la formació professional i pel final de batxillerat.  Com a novetat d’enguany també s'ha donat premi per l’acabament en el Pla de Transició del Treball. Finalment també s’han entregat guardons de 100 euros per la millor nota de cada grup de 4t d’ESO dels Instituts Vinyes Velles i Marta Mata de Montornès.

Sergio Fernández Pacheco de l’Institut Marta Mata ha obtingut la millor nota del grup C de 4t de l’ESO amb un 10,8. Ha explicat que “significa un reconeixement a l’esforç que he hagut de fer durant els anys de l’ESO, que sempre costa però reconeixements d’aquest tipus, ja no només l’econòmic sempre són gratificants”.  Actualment Fernández està cursant primer de batxillerat humanístic i li agradaria acabar sent professor de secundària.

Per la seva part l’Alexa Lopezosa Cabrera, va guanyar el premi a la millor nota en l’acabament de Batxillerat amb un 9,18. Per Lopezosa, que actualment està estudiant el grau de Comunicació Audiovisual, “ha sigut una satisfacció, a més de la part econòmica també perquè vaig estudiar molt i he pogut fer la carrera que volia i a la universitat que volia” comentava.

Valor a l’educació

L’objectiu d’aquests premis és donar valor a l’educació, mostrar el reconeixement a l’esforç i la dedicació i alhora mostrar models de referència i d’èxit i que pugui servir com a referent per altres alumnes. Marga Bernardez, tècnica d’Educació de l’Ajuntament de Montornès, remarcava que “també és un reconeixement als centres educatius i a les famílies i sobretot també per aportar uns recursos econòmics perquè l’alumnat pugui seguir estudiant i formant-se”.

Pels pròxims anys s’està valorant la incorporació d’un premi que no només valori les notes finals sinó també la progressió i la dedicació, “ja que, hi ha alumnes que s’esforcen molt i és important també valorar aquest esforç”, afegia Bernardez. S’està valorant també l’opció de donar algun tipus de premi als cursos de primària.

Edicions locals