Més per Montornès advoca per donar més poder a la ciutadania i treure-li als polítics

Amb el lema “Tot depèn de tu” la plataforma es dona a conèixer a la població amb la voluntat d’un canvi real a l’Ajuntament

Política

Més per Montornès advoca per donar més poder la ciutadania i treure-li als polítics
Més per Montornès advoca per donar més poder la ciutadania i treure-li als polítics | Ferran Figueras

Montornès del VallèsFerran Figueras

Can Saurina va acollir aquest divendres la presentació a la ciutadania de la nova plataforma Més per Montornès. A l’acte, van parlar diversos membres dels partits que la conformen com ERC, Partit dels Comunistes de Catalunya i persones que havien format part d’ICV i EUiA amb l’objectiu comú de canviar Montornès.

La plataforma neix amb la voluntat de fer un front comú d’esquerres i donar el poder a la ciutadania per triar que s’ha de fer al municipi. Joffre Giner regidor per ERC i membre de Més per Montornès assegurava que “volem que la ciutadania decideixi, el futur de Montornès depèn dels nostres veïns i veïnes”, d’aquesta premissa sorgeix el lema capdavanter del partit, “Tot depèn de tu”.

Paco Sánchez responsable polític del Partit dels Comunistes de Catalunya, que també s’ha adherit a la plataforma, remarcava que aquesta “sorgeix de la necessitat que ens trobem alguns veïns i veïnes que estem farts de promeses que no es compleixen”, “ens toca començar a fer allò que al principi havíem delegat en altres” afegia.

Durant l’acte també van participar membres que s’hi ha adherit per lliure com és el cas de José Bizarro, que havia format part en les anteriors legislatures d’ICV-EUiA. Bizarro ha recordat projectes que es van prometre en anteriors mandats, com és el cas de la Residència Centre de Dia. De fet, la Residència és un dels punts claus pels quals vol lluitar Més per Montornès i se n’ha parlat més d’una vegada a la presentació, afirmant "que no es pactarà amb ningú que no prioritzi el projecte de la residència".

Per la seva part, Aida Travé de Jovent Republicà també va fer palesa de la importància dels i les joves remarcant que “el jovent podem i hem de ser un dels principals motors de transformació, ja que som la generació més ben preparada de la història”. Una de les prioritats que ha destacat ha estat la creació d’un model d’oci alternatiu a Montornès, “que acabi amb l’actual que fomenta i permet el masclisme, agressions sexuals, assetjament i cosificació de la dona, i que es materialitza amb l’única discoteca del poble”, “la qual suma desenes de denúncies i casos d’assetjament sexual, racisme, etc.”, afegia.

Exemples veïns

L’acte ha comptat també amb la presència de Marc Verneda, regidor de la plataforma veïnal Assemblea Ciutadana de Sentmenat, que va guanyar les darreres eleccions municipals però que un any després una moció de censura els va fer caure del govern. Verneda ha remarcat la importància de la unió veïnal, “el primer de tot són les persones i quan una candidatura es forja amb unes persones d’una localitat que el que volen és treballar pel seu poble i millorar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes, té una qualitat per sobre de les altres”.

Un altre convidat a l'acte ha estat Gabriel Fernández, regidor d’Acció Social a l’Ajuntament de Sabadell, que ha destacat la importància d'aquesta unió de diverses forces polítiques, “n’estic segur que serà molt positiu, amb un programa comú, uns candidats comuns i un projecte comú” afegia.

Edicions locals